fanaposten.no

Onsdag sendte Vest politidistrikt søknad om punktbevæpning på ubestemt tid ved Bergen lufthavn Flesland. Foto: Vegard Wivestad Grøtt, NTB Scanpix

Politiet søker om punktbevæpning på Flesland

Onsdag sendte Vest politidistrikt søknad om punktbevæpning på ubestemt tid ved Bergen lufthavn Flesland. Endelig beslutning fattes av Justis- og beredskapsdepartementet.

Nyheter · Publisert 14:37, 8 mai 2019

Bakgrunnen for søknaden er en kombinasjon av trusselbildet og at politiet har internasjonale forpliktelser knyttet til sikkerhet ved lufthavner.

Åpningen av den nye terminalen på Flesland har ført til større avstander og ved eventuelle hendelser må politiet ha kort responstid.

Det foreligger ingen konkrete trusler mot Bergen lufthavn, understreker Vest politidistrik i en pressemelding.

– Dette er et føre-var-tiltak. Reisende på Flesland trenger ikke bekymre seg for egen sikkerhet, sier politimester Kaare Songstad.

Blir søknaden innvilget vil reisende observere at politiet på Flesland går med våpen. Dette er vanlig ved flyplasser i alle andre land.

I fjor passerte over seks millioner reisende Flesland.

Vest politidistrikt har gjennomført en risiko- og sårbarhetsanalyse (ROS-analyse). Denne legger blant annet vekt på PSTs trusselvurdering for 2019 og deres trusselvurdering knyttet til merkedager, større arrangementer og folkeansamlinger i 2019. Disse viser blant annet til terrorhendelser i Europa de senere år hvor rask respons fra bevæpnet politi har vært avgjørende for å uskadeliggjøre gjerningspersonene.

Søknaden om punktbevæpning ble sendt til Politidirektoratet 8. mai. Etter vurdering her blir den sendt til Justis- og beredskapsdepartementet som fatter endelig beslutning, skriver Vest politidistrik i sin pressemelding.

Vinnerskalle med vinnende vesen

– Jeg tror veldig sterkt på at gjennom å være den beste utgaven jeg kan av meg selv blir jeg også den beste håndballspilleren jeg kan, sier Synna...

Høyre mangler troverdighet

I fredagens utgave av Fanaposten skriver Eivind Nævdal-Bolstad fra Høyre at partiet hans går til valg på å kutte eiendomsskatten i Bergen. Det kan...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten