fanaposten.no

– Jeg tror folk flest er ansvarsbevisste, og at det ikke ligger onde hensikter bak denne type aktiviteter, sier Torgils Lutro ved Bergen sør politistasjon. Foto: Trygve Hellestræ, arkiv

Politiet: Folk respekter avstanden

– Det virker som folk skjønner situasjonen bedre nå, sier politiet om ballspill.

Nyheter · Publisert 14:04, 26 mar 2020

– Vi har fått inn noen meldinger om ballspill, men stort sett går det veldig greit, sier Torgils Lutro, stasjonssjef ved Bergen sør poilitistasjon.

I den siste tiden har politiet sett seg nødt til å rykke ut, da folk ikke overholdte avstandsreglene ved fotball og andre treningsaktiviteter.

– Vi har rykket ut til noen mindre ansamlinger, men det var ikke alvorlige overtredelser. Det virker som folk har skjønner situasjonen bedre nå, sier Lutro til Fanaposten.

– I det siste har vi fått en del meldinger fra både fotballbaner og andre plasser. Det skal ikke foregå organisert trening på grunn av smittefaren, sa operasjonsleder Per Algrøy ved Vest poilitidistrikt til Fanaposten i helgen.

Får inn tips

De fleste meldingene kommer inn til politiet som tips fra andre borgere.

– Det er folk som observerer for eksempel ballspill, og ringer til oss. Men politiet følger selvfølgelig også med når vi er ute på patrulje, sier Lutro.

– Det har heldigvis vært få hendelser disse dagene. Vi rykket blant annet ut til en liten gruppe som var på Fana stadion. I slike situasjoner ber vi folk om å holde nødvendig avstand, forteller dem om gjeldende retningslinjer, før de blir bedt om å spre seg, sier han.

– Jeg tror folk flest er ansvarsbevisste, og at det ikke ligger onde hensikter bak denne type aktiviteter, sier Lutro.

LES OGSÅ: Den lokale NAV-sjefen har en viktig beskjed til permitterte og ledige

– Skal du henge med hodet og deppe, eller gjøre noe med det?

Sa opp jobben, ble forfatter og skulle laste bilen med bøker til turnéen. Så kom korona. Nå kjører Tor rundt omkring og lager podcast i stedet.

Bobilturistene: Endelig gode nyheter, eller for tidlig å åpne opp?

Nå håper campingplassene at bobilturistene skal komme tilbake og redde stumpene av sesongen. Men potensialet for smittespredning bekymrer.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten