fanaposten.no

Politiet endrer ikke sin praksis

Politioverbetjent Bente Liland ved forebyggende seksjon i politiet i Bergen sør, medgir at hun ble overrasket over de høye tallene i undersøkelsen. Selv om hun er bevisst på at elevenes undersøkelse ikke er feilfri forskning, opplyser hun at politiet tar resultatene på alvor.

Nyheter · Publisert 09:08, 22 feb 2013

– Vi mener denne undersøkelsen sier noe om en underliggende tendens som kanskje ikke har blitt belyst i god nok grad tidligere. Denne type undersøkelser er vanskelig, og har ofte mange feilkilder. Samtidig er vi helt klar på at selv om man trekker vekk en del prosents mulig feilmargin, er disse tallene for høye, sier hun.

Likegyldig ungdom
Liland har arbeidet med forebyggende tiltak hos politiet i nærmere 20 år. Hennes erfaring er at dagens ungdom er mer likegyldig til hasj enn det de var før.

– Det kan virke som holdningen ungdom har til hasj er i endring. Det er ikke så mange som tar et tydelig standpunkt mot bruk. Det kan gjøre noe med den generelle oppfatningen, sier hun.

Liland mener ungdomspolitikerne som taler for legalisering må være bevisst på den påvirkningskraften de har på annen ungdom.

– Jeg mener det blir helt feil å gå ut i media å flagge et engasjement for legalisering, uten og tydelig henvise til de skadevirkningene som hasj gir. Signaleffekten de sender ut er stor. Ungdomspolitikerne må huske på at de er forbilder sier Liland.

Bedre samarbeid
Selv om politiet tar opplysningene i undersøkelsen på alvor, betyr ikke det at det vil bli store endringer i hvordan de arbeider forebyggende i tiden fremover. Politiet jobber, ifølge Liland, tett med skolene i distriktet allerede, og dette arbeidet vil videreføres.

– Vi må ta tak i dette, og undersøkelsen viser at vi har noe å jobbe med. Helsefeltet, skoler, foreldre og politi må jobbe sammen for å møte denne utviklingen. Jeg tror det viktigste er å gjøre noe med holdningen ungdom har til hasj, og det kan vi gjøre ved å informere bedre om de reelle skadevirkningene som følger misbruk, sier Liland.

Oddvar Skre til minne: – Me var heldige som fekk ha han hos oss

Vårt kjære fylkesstyremedlem gjennom mange år, Oddvar Skre, døyde 2. juli 2022.

– Vi forventer at dette bygget blir godkjent

Tegningene for flerbrukshallen til Idrettslaget Gneist har kommet. Nå venter de bare på godkjenning fra kommunen.

Byråd Bakke tok Fana IL sin klage til følge. – Et langt steg nærmere Slåtthaug Arena

Byråd Thor Haakon Bakke har tatt Fana IL sin klage over avslag på bygging av Slåtthaug Arena til følge. – Dette er en gledens dag, sier daglig leder...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten