fanaposten.no

Pass på avstanden er oppfordringen fra politi og helsemyndigheter. (Arkivfoto) Foto: Trygve Hellestræ

Politiet: – Dette skal ikke foregå

– Pass på å ha nødvendig avstand til hverandre, sier politet etter meldinger om fotballtreninger der mange spillere er for tett på banen.

Nyheter · Publisert 16:39, 22 mar 2020

– I det siste har vi fått en del meldinger fra både fotballbaner og andre plasser. Det skal ikke foregå organisert trening på grunn av smittefaren, sier operasjonsleder Per Algrøy ved Vest poilitidistrikt til Fanaposten.

Folk bes om å bruke sunn fornuft, når en driver aktiviteter sammen med andre.

– Vi ser situasjonen litt an. Hvis det er få gjør en aktivitet, eller spiller sammen, er det én ting. Hvis det er en litt større ansamling av folk, så snakker politiet med dem. De blir da bedt om å avslutte og spre seg, sier Algrøy.

Politet minner om at alle må følge de gjeldene retningslinjer.

– Politiet forholder seg til forhåndsreglene gitt fra sentralt hold. Det er viktig at alle følger de vanlige retningslinjene fra helsemyndighetene. Og i denne sammenheng går det på å ha nødvendig avstand til hverandre, sier Algrøy.

«Alle bør nå holde seg mest mulig hjemme. Når du er ute blant folk eller på jobb, er det viktig å holde god avstand til andre, minst én meter og fortsett å vaske hendene hyppig og grundig. Det vil blant annet si å vaske hendene før du går ut og med en gang du kommer hjem og før du spiser. Prøv også å unngå å ta deg i ansiktet» skriver helsenorge.no.

Klar melding

– Det er rett og slett ikke lov å bruke Stavollen til organisert trening, sier daglig leder i Bjarg IL, Knut Aarbakke.

– Vi har sett at det skjedde, og det er ikke greit. Vi ga klar beskjed til alle trenerne, og etter det har det gått greit, sier Aarbakke til Fanaposten.

«Bjarg er klar på at vi ikke ønsker at våre utøvere samler seg til felles uorganisert lek/trening. Det er ikke greit å samle vennegjengen for felles trening og lek» skriver Bjarg IL på Facebook.

På den andre siden oppfordrer også myndighetene til fysisk aktivitet, i en periode der mange voksne og barn tilbringer lange dager innendørs.

– Frisk luft og aktivtet er viktig nå for tiden, og det er rikelig med uteareal å ta av. At for eksempel en far eller mor, sparker litt ball med to barn er én ting. Men når for mange spiller fotball sammen, er det ikke kjangs å ikke komme i kontakt med hverandre på banen, sier Aarbakke.

LES OGSÅ FRA FHI: Råd og informasjon til befolkningen om koronavirus

Ny luktrapport: Mer utslipp fra Rådalen deponi enn ventet

Som første ledd i miljøkartleggingen i Rådal, er det nå gjennomført lukt-undersøkelse av til sammen seks bedrifter i området. Sintef Norlab slår fast...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten