fanaposten.no

Starten på sommerferien ble ikke slik Johannes Handeland (13) hadde tenkt. Torsdag løsnet hjulet på sykkelen da han var på vei fra skoletur. Foto: Terje Bringsvor Nilsen

Politiet advarer: Flere tilfeller av sykkel-sabotasje i distriktet

Fanaposten skrev tirsdag om Johannes Handeland (13) som ble skadet etter at noen saboterte sykkelen hans mens han var på tur med klassen. Nå advarer politiet etter flere liknende tilfeller.

Nyheter · Publisert 23:59, 23 jun 2020

- Politiet er kjent med at barn ved ulike skoler i distriktet har opplevd at skruer og mutre på sykler og sparkesykler har blitt fjernet fra hjulene på syklene deres. Dette har også ført til skader på barn som har lagt ut med sykkelen sin, uvitende om sabotasjen, skriver Politiets nettpatrulje vest i en advarsel på Facebook.

Fanaposten fortalte tirsdag historien om Kirkevoll-elev Johannes Handeland (13). Etter en tur med klassen til Hordnesskogen torsdag, stupte han fremover da hjulet forsvant i en nedoverbakke.

Johannes ble kjørt til legevakten med stygge skrubbsår over hele siden.

- Jeg har vært heldig, tross alt, for det kunne gått mye verre, sa Johannes til Fanaposten, som mener en god hjelm kan ha reddet ham.

Ulykken skyldes høyst sannsynlig at noen har løsnet mutteren på forhjulet slik at det falt av. Liknende hendelser har blitt meldt i andre steder av landet, blant annet Bærum, Alta og Namdal.

Men nå ser det ut som om fenomenet er kommet til Bergen. At det er sommerferie, betyr ikke nødvendigvis at problemet tar slutt. Politiet går derfor ut med en klar advarsel.

- Skoleferien er i gang, men likevel er det mange unge som henger på skoler, ved idrettsanlegg eller på sommerskoler eller liknende tilbud. Dagens unge er lett i kontakt med hverandre, og trender kan spre seg raskt gjennom sosiale medier, skriver politiet.

De ønsker nå å sette en stopper for trenden.

- Vi oppfordrer foreldre til dialog med barna om at dette ikke bare er barnestreker eller "pranks" men handlinger som i verste fall kan gi store skader og alvorlige konsekvenser, skriver politiet.

Bygging av ny brannstasjon i gang

Grunnarbeidene på ny brannstasjon i Fana er i gang.

Flytrafikken: Kraftig økning i antall passasjerer

SAS mer enn doblet sitt antall av reisende i juni, men fortsatt er det 88 prosent færre enn i fjor.

Stoppet vogntog med utslitte dekk

Statens vegvesen delte også ut tre bruksforbud i Grimesvingene.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten