fanaposten.no

Politibetjent fikk revet av håret på jobb

– Vi er sårbare i en del situasjoner, sier politistasjonssjefen.

Nyheter · Publisert 22:59, 5 des 2017

Det står etter forholdene bra til med den kvinnelige politbetjenten som før helgen opplevde at deler av håret hennes ble direkte revet av hodebunnen hennes. Politistasjonssjef Bård-Tore Norheim forteller at det sto igjen det reneste krateret på hodet hennes.

Likevel venter han betjenten på jobb igjen snart.

– Hun er ikke sykmeldt og det går etter forholdene bra med henne. Hun er en robust dame, som tar dette med fatning. Hun kommer på jobb igjen når det blir hennes tur, sier Norheim.

Situasjonen skjedde på Lagunen like før helgen. To mennesker, sannsynligvis i GHB-rus, oppførte seg oppsiktsvekkende dårlig.

– De som er mistenkt i saken har lagt seg flat og erkjent det som har skjedd, sier Norheim, som forteller at denne type situasjoner er noe enhver politi kann komme opp i.

– Stort sett går man hel og frisk hjem fra jobb, men plutselig kan du være innblandet i situasjoner som snur opp-ned på livet ditt. Du kan aldri vite. Til tider blir vi utsatt for veldig spesielle ting. Samtidig er det noe som får folk til å søke seg til politiet, at vi aldri kan vite hvordan arbeidsdagen blir, sier Norheim.

Han vil på det sterkeste advare mot rusmidler som GHB.

– Hvis de var i GBH-rus, så har de utsatt seg for en atferd man ikke kontrollerer selv. Det kan gå ut over andre og det kan få store konsekvenser for en selv. Jeg har selv, som operativ politmann, opplevd lignende hendelser. Det ene øyeblikket snakker man med noen som er tilsynelatende normal. Det neste ligger man i kamp med vedkommende, som er så i gang på dette her, at ingen form for smerte går inn, før de går inn i koma i overdose, sier Norheim.

GBH

GHB (gammahydroksybutyrat) er et dempende stoff, og har en rusvirkning som kan minne om sterk alkoholrus.

GHB finnes som pulver og kapsler, men i Norge selges GHB oftest i flytende form. GHB i flytende form ser ut som en klar eller gulaktig, seigtflytende væske, og kan lukte parafin. Stoffet blir ofte blandet med juice eller brus på grunn av en ubehagelig smak. GHB finnes naturlig i kroppen, men all GHB som produseres til rusbruk er framstilt syntetisk.

GBL og 1,4-butandiol (1,4-BD) er forløpere til GHB, og har lignende effekt. 1,4-BD og GBL omdannes til GHB i kroppen. Virkningen av 1,4-BD er noe sterkere. Det er vanskelig å vite hvor mye GHB man får i seg når man tar GBL eller 1,4-BD; overdosefaren er altså mye større.

GHB har blitt kjent som et «date rape drug» fordi det skal ha blitt brukt i overgrepstilfeller. Det brukes også i enkelte kroppsbyggermiljøer da det angivelig frigjør veksthormoner og bidrar til å øke muskelmassen.

GHB er også kjent under gatenavn som kork, saft, sjøvann, blue rain, liquid ecstasy og liquid E (sistnevnte to er riktignok s misvisende, da GHB har få fellestrekk med MDMA/Ecstasy).

Kirkevoll manglet spiseplass. Det ga SFO-lederen en ide

På Kirkevoll skole har avdelingsleder Hilde Brunvatne på SFO hatt en hemmelighet. – Planen var å overraske hele skolen, sier Brunvatne, og hun har...

Lorentzen vant 500-metercupen

Håvard Holmefjord Lorentzen vant verdenscupen sammenlagt på 500 meter som første nordmann søndag.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten