fanaposten.no

Tish har stengt dørene på Paradis. Nå står butikklokalene tomme.

Paradis-butikk stenger dørene

Etter fire år stenger motebutikken Tish dørene på Paradis. – Paradis har bedre tider i vente, tror huseieren.

Nyheter · Publisert 18:06, 5 mar 2018

For fire år siden åpnet Tina Steen-Hansen fashion- og interiørbutikken Tish i "hesteskobygget" Paradisleitet 1 på Paradis.

28. februar var det slutt. Da stengte butikken dørene for godt. Ifølge innehaveren ble det for tøft å drive en butikk hun mente hadde en litt vanskelig beliggenhet inne i kroken av det hesteskoformede bygget.

– Paradis er en koselig plass, og jeg tror det kommer til å bli et bra sted å drive butikk om noen år, men akkurat nå ble det for tøft. Beliggenheten gir ikke så god eksponering, og det er problematisk med parkering. Jeg hadde gode faste kunder, men det ble vanskelig å nå drop-in-kundene med den beliggenheten, sier hun.

Tøff konkurranse

Hun forteller også at nisjebutikker sliter med tøff konkurranse fra netthandel.

– Det gjelder for de fleste nisjebutikker, også i Bergen sentrum. Ligger du på Frogner i Oslo så når du målgruppen, men slik er det ikke her. Det henger litt sammen med været også, folk trekker lettere inn på sentre eller gjør shoppingen på nett når det er skikkelig bergensvær. Jeg har folk innom butikken som ser seg rundt og er veldig interessert. Så tar de bilder av varene og går hjem og kjøper dem på nett. Da blir det litt håpløst, sier Steen-Hansen.

Hun tror likevel at Paradis kan gå lysere tider i møte på butikkfronten om noen år.

– Jeg tror det kommer til å bli bedre når man blir ferdig med utbygging og får en bedre trafikksituasjon på Paradis, men det er veldig vanskelig å vite når ting skjer. For min egen del så ble det slitsomt å drive. Paradis var et kjekt sted å være, men det var dårlig for business akkurat nå, sier hun.

Jakter nye leietakere

Paradis står midt oppe i store forandringer, med utbyggingsplaner på alle kanter og nytt veisystem på trappene i Paradiskrysset. Huseier Kjartan Wilhelmsen forsøker nå å finne nye leietakere. Også han mener potensielle leietakere på Paradis har bedre tider i vente.

– De går snart i gang med utbygging av mange boliger like over veien, i det som skal bli Paradisalleen. Senere kommer utbyggingen av Paradis Hage. Dette vil gi et større kundegrunnlag, sier Wilhelmsen, som også understreker at det er stabile leietakere som har vært i Paradisleitet 1 i mange år.

– Våre andre leietakere som Colonialen, firsøren, tannlegen, blomsterbutikk og dyreklinikken har vært der i mangfoldige år. Det er viktig å få frem. Jeg har forståelse for at det ble tøft for denne butikken, men det er sjelden vi har utskiftning i butikklokalene våre, sier han.

Masse-exit fra Gneist

– Vi har de spillerne vi trenger, sier klubben på Liland.

Eiendommen må bevares - utbyggere vil ha vei i hagen deres

Politikerne har bestemt at Emily Hysing Dahl og Kjetil Lundes hus er bevaringsverdig. Men nå har de fått beskjed om at det kan komme vei gjennom...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten