fanaposten.no

Kart: Meteorologisk institutt

Oppjustert farevarsel: Mandag kommer ekstremværet «Elsa»

Meteorologenes prognoser viser at det kan bli ekstremt høy vannstand fra mandag kveld.

Nyheter · Publisert 16:00, 9 feb 2020

Det er ventet svært høy vannstand fra Sørlandet til Troms og Finnmark mandag og tirsdag i neste uke. Årsaken er høyt astronomisk tidevann i kombinasjon med værets virkning, melder Meteorologisk institutt.

For Vestlandet sør for stadt er det ventet ekstremt høy vannstand, estimert 80-100 centimeter over høyden oppgitt i tidevannstabellene.

Prognosene viser dermed at det kan bli enda høyere vannstand enn under ekstremværet "Didrik" i Januar.

Her kan du se bildene fra sist stormflo.

Ekstremværet kan gi fare for oversvømmelser mange steder og fare for større ødeleggelser på infrastruktur og bygninger i strandsonen.

Les artikkel på met.no

– Vurder å ta båten opp på land og sikre løse gjenstander inne i naust og i strandsonen, er rådet på varsom.no, en tjeneste som leveres av NVE.

Meteorlogisk institutt skriver at værsituasjonen er preget av et kraftig lavtrykk som ligger i Norskehavet vest for Troms. Dette setter opp et vindfelt mellom sørvest og nordvest. I denne luftstrømmen er det ventet at et mindre lavtrykk dannes og bevege seg inn mot Vestlandet natt til tirsdag. Det er fortsatt usikkerhet i utviklingen og banene til begge disse lavtrykkene, noe som betyr at det kan bli endringer i nivået på den høyeste vannstanden.

Årsaken til den høye vannstanden er høyt astronomisk tidevann i kombinasjon med værets virkning.

Søndag ventes det forøvrig mye regn og mye vind. Meteorologene har gått ut med gult farevarsel for kategoriene vindkast, regn og jordskredfare.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten