fanaposten.no

Byrådsleder i i Bergen kommune Roger Valhammer under en pressekonferanse om koronasituasjonen i Bergen. Foto: Marit Hommedal / NTB

Opphever tiltakene: Takker bergensere for innsatsen

Byrådet forteller hva som skal skje med koronatiltakene i Bergen fremover.

Nyheter · Publisert 14:15, 29 sep 2020

Byrådet skulle egentlig komme med ny informasjon mandag, men valgte å bruke en ekstra dag på å evaluere smittetiltakene Bergen har hatt de siste tre ukene.

Tirsdag kom svaret:

– På bakgrunn av de siste dagers smittetall, ser byrådet det ikke som hensiktsmessig å forlenge forskriften. Den vil dermed bli opphevet ved midnatt i dag, sa byråd Roger Valhammer.

Siden i går er det seks nye smittetilfeller, alle med kjent smittevei. Det totale tallet er dermed 1428 siden utbruddet startet.

At tiltakene ikke forlenges betyr blant annet at det ikke lenger er en maksgrense på ti personer i private sammenkomster, men man går tilbake til de stalige retningslinjene om maks 20 personer.

– Samtidig er det viktig å understreke at mye av smitten kan spores til private sammenkomster, og jeg vil presisere at den generelle smittevernregelen gjelder for alle sammenkomster. Dette innebærer at de færreste kan ha en sammenkomst med 20 personer i Bergen og samtidig ivareta godt smittevern.

Valhammer oppfordrer samtidig spisesteder og utesteder til å fortsette med å føre gjestelister.

– Bransjen har selv påpekt at dette er et relativt enkelt tiltak å innføre, og samtidig gjør det smittesporingsarbeidet vesentlig lettere, sier Valhammer.

Både Valhammer og helsebyråd Beate Husa benyttet anledningen til å takke bergensere for å ha bidratt til å få kontroll med smitteutbruddet, slik at tallet på nye smittede nå har ligget under ti i flere dager.

– Vi er glade i dag, og vi er glade for å kunne oppheve den lokale forskriften, men vi er ikke ferdig med pandemien, sier Husa.

LES OGSÅ: Smitte på to lokale barneskoler

63 nye tilfeller - ansatt ved Øvsttunheimen smittet

Kommunen melder om høyt antall smittede fredag. Samtidig er testkapasiteten på legevakten sprengt.

Kjøkkenbrann på Suitellet slukket

Fredag formiddag var det branntilløp på Quality Hotel Edvard Grieg.

Steinar fra Bjarg dømte 1.-divisjonskamp med én tilskuer

– Det var ganske spesielt, sier Steinar Hauge.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten