fanaposten.no

Ønsketreet skal få folk på andre tanker

Tirsdag ettermiddag innvies ønsketreet med konsert utenfor Fana kulturhus.

Nyheter · Publisert 19:13, 12 mai 2019

– Ønsketreet skal få folk på litt andre tanker, sier Toril Hansen Kongsbakk.

Det er tredje år på rad at ønsketreet oppstår på Nesttun.

– Ideen er stjålet fra kong Harald, innrømmer Kongsbakk.

I sin nyttårstale for 2017 snakket Kongen om at vi trenger å minne oss selv og hverandre på den gode kraften som tross alt går gjennom verden, kraften som bor i hvert eneste menneske.

Dette inspirerte Toril Hansen Kongsbakk i Sesam til å få ideen om ønsketreet. Førstkommende tirsdag innvies årets ønsketre for tredje år på rad, og hun er helt sikker på at treet har mye for seg.

– I tillegg til Sesam er dette et samarbeid mellom kirken, Fana kulturhus, biblioteket og MO-senteret. Vi inviterer alle som har lyst til å komme og henge opp en lapp med sitt ønske, forteller Toril Hansen Kongsbakk.

Til ettertanke

Fruktene på ønsketreet, altså alle lappene med ønsker, blir høstet i slutten av juni. De to foregående årene har det kommet inn rundt 400 ønsker hvert år.

– Det påfallende med ønskene som folk henger opp er fraværet av materialisme. Folk ønsker seg ikke ting. De ønsker at alle skal kunne ha en venn og en og være sammen med. De ønsker seg fred på jorden. Det er altså veldig overordnete tanker som kommer til uttrykk, og det er veldig viktig at folk får fortelle dette. Jeg håper og tror at dette kan få folk på litt andre tanker, og som Kongen sa at det nytter å konsentrere seg om noe positivt, sier Hansen Kongsbakk.

I adventstiden blir lappene gjort om til en utstilling.

– I adventstiden er alt fokus på det materielle og alt som skal kjøpes. Mange kan kjenne seg litt hjelpeløse i denne tiden, og da er det fint å kunne vise frem alle de gode ønskene som folk bærer inne i seg, sier hun.

Vise andre sider

Tradisjonen tro blir det konsert utenfor hovedinngangen til Fana kulturhus. I år spiller «Løse kanoner» som er et band fra MO-senteret. I tillegg spiller blant andre Team Boys og Team Music, som består av mennesker med utviklingshemming.

– De som opptrer gjør dette fordi de ønsker å bidra med noe positivt til nærmiljøet sitt. På MO-senteret er det så mange som ønsker å vise at de har andre identiteter enn bare å være brukere av MO-senteret. De har så mye mer enn bare rusproblemene sine, og vil vise det frem for å få folk til å tro på dem, sier Toril Hansen Kongsbakk.

Bygger lokalsamfunnet

Hun mener at alle lokalsamfunn har behov for et ønsketre, og håper at det på sikt kanskje også kan bli virkelighet.

– De to foregående årene så har ingen revet ned lappene, og treet har fått stå i fred. Folk går bortom og leser på lappene, og en del henger opp sine egne. Det virker som treet har vært med å skape en sårt tiltrengt fellesskapsfølelse. Ofte er det små ting som er med på å bygge et lokalsamfunn, og treet bærer et budskap om at vi alle bærer noe godt i oss. Det trenger vi i den verden vi lever i. Jeg synes også det er flott at aktørene som står bak ønsketreet kan gå sammen om å ha en felles overordnet tanke om at det er viktig at vi vil uttrykke oss på denne måten. Sammen kan vi faktisk gjøre mer, sier Toril Hansen Kongsbakk.

Konserten og innvielsen av ønsketreet er tirsdag 14. mai klokken 16.30 til 17.45. Det blir også maleriutstilling, og servering av gratis boller og saft.

– I tillegg er det bare deilig å sitte der, avslutter Hansen Kongsbakk.

Vinnerskalle med vinnende vesen

– Jeg tror veldig sterkt på at gjennom å være den beste utgaven jeg kan av meg selv blir jeg også den beste håndballspilleren jeg kan, sier Synna...

Høyre mangler troverdighet

I fredagens utgave av Fanaposten skriver Eivind Nævdal-Bolstad fra Høyre at partiet hans går til valg på å kutte eiendomsskatten i Bergen. Det kan...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten