fanaposten.no

Bergen kommune ved helsebyråd Beate Husa orienterer om koronasituasjonen i kommunen. Foto: Marit Hommedal / NTB Credit: NTB

Nytt korona-dødsfall i Bergen

En beboer på Løvåsen sykehjem døde tirsdag.

Nyheter · Publisert 14:39, 11 nov 2020

Bergen fikk sitt dødsoffer nummer 42 under koronapandemien da en beboer på Løvåsen sykehjem mistet livet tirsdag.

- Mine kondolanser går til de nærmeste, sier helsebyråd Beate Husa under dagens pressekonferanse.

Flere sykehjem har nå smitte, men ifølge Husa er det ikke snakk om noe større utbrudd på noen av institusjonene. Unntaket er Løvåsen, der det er åtte smittede.

Høyt tall

Det er 91 nye smittetilfeller siden i går, og det totale antallet smittede i Bergen er nå 2917. Det glidende snittet den siste uken er på 72 smittede per dag.

Samtidig er det såkalte R-tallet i Bergen den siste uken på 1,6.

- Som Espen Nakstad sa i går, så er det et høyt tall, sier byrådsleder Roger Valhammer.

- For å illustrere: Hvis vi har 1000 smittede, så vil antallet smittede etter en måned utgjøre et fullsatt Brann stadion, og fire uker senere vil 260.000 være smittet, nesten hele Bergens befolkning, sier han.

- Matematikken er brutal. Heldigvis er det mye vi kan gjøre og mye gjør før vi kommer dit, sier han, og nevnte de nye tiltakene som trådte i kraft i helgen.

Ser mindre mobilitet

Valhammer kan vise til at tiltakene har synlig effekt. Det er registrert færre folk i trafikken, på butikker og kjøpesentre denne uken.

- Mobiliteten i samfunnet har gått ned, og utelivet er i stor grad stengt ned, mens butikker og sentre har mindre besøk. Det er et tungt og viktig steg for å håndtere smittesituasjonen vi er i nå, sier Valhammer, som ber Stortinget hjelpe bediriftene som nå er rammet.

- Skal vi ha et mangfoldig nærings- og kulturliv i Bergen neste år, så trengs det kraftigere nasjonal drahjelp. Det er en tverrpolitisk bekymring for arbeidsplassene i Bergen, sier Valhammer.

Det er også bekymring for den psykiske helsen til innbyggerne, og sosialbyråd Lubna Jaffery (Ao) informerer om at det nå har kommet en psykisk helse-telefon som er åpen fra 08-20 syv dager i uken.

- Dette er en tøff tid for mange. Vi oppdager hvor avhengige vi er av sosiale fellesskap når vi ikke kan ha det. Flere føler på ensomhet, og jeg tenker spesielt på de som kanskje mangler et nettverk fra før, sier hun.

Les mer om hjelpetelefonen her..

Den nye politisjefen er allerede lei bomsniking her

Stadig meldes det om snikkjørere her i Skjoldabukta. - Vi kommer til å intensivere kontrollene, sier Ronny André Øvrebotten ved Fana-politiet.

Røyk fra elektromotor ga storutrykning

– Vi har akkurat sendt røykdykkere inn i bygget for å gjøre et søk, sier brannvesenet.

Kan bli storstilt vaksinering på Nesttun i februar

2105 personer er nå vaksinert i Bergen, av dem rundt 500 helsepersonell. Kommunen forbereder seg nå på å vaksinere svært mange på kort tid fra midten...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten