fanaposten.no

Nye treningstilbud for seniorer

Idrett Bergen Sør ønsker å starte nye grupper for seniortrening. – Vi kan også tenke oss å starte en turgruppe i Hordnesskogen, sier Even Haganes.

Nyheter · Publisert 07:00, 26 jan 2019

Hver uke aktiviserer Idrett Bergen Sør (IBS) i overkant av 200 seniorer på ulike treningstilbud. Tilbudet Evig aktiv har blitt veldig populært, og nå vurderer IBS å starte opp et nytt treningsparti i klubbhuset til IL Gneist på Liland.

– Vi ønsker å komme i gang med et tilbud på Liland. Vi har allerede tilbud på Stavollen, Smørås, Kaland, Nesttun, Sandsli og i Ytrebygda kirke. Vi ser at etterspørselen er så god, at vi gjerne vil starte opp flere slike grupper. Vi håper at folk som har lyst å være med kan melde sin interesse, sier ressurskoordinator Even Haganes.

Sosialt

Evig Aktiv har mange positive sider ved seg. En ting er at deltakerne får mosjonert og trent. Et annet viktig element er det sosiale.

– Det blir stadig flere eldre, og for oss er det viktig å være på tilbudssiden og sørge for at folk kan komme sammen. Mange eldre blir ensomme, men på treningen får de nye kjente, og kan møtes en dag i uken for å trimme og trene sammen. Mange møtes før eller etter treningen for å ta en kopp kaffe og snakke litt. Vi ser hvor positivt det er for mange å komme seg ut og treffe andre og bli en del av et nytt fellesskap, sier Even Haganes.

Bak Idrett Bergen Sør står idrettslagene IL Gneist, IL Bjarg, Fana IL, Smørås IL og Kalandseid IL.

Tilpasset trening

Treningsoppleggene i Evig Aktiv er tilpasset deltakerne. Fem av gruppene er sirkeltrening, mens syv er stoltrening. Haganes understreker at uansett om man kommer til treningen med stokk eller er så sprek at man har gått to kilometer til trening, blir treningsprogrammene tilpasset hver enkelt deltaker.

– Vi har sirkeltrening for de som ønsker litt hardere trening, og vi har stoltrening med en god variasjon av utholdenhet, styrke og balanse. Begge treningsformene kan tilrettelegges for alle. Uansett hvilket treningstilbud man velger, er det enkle og gode øvelser som seniorene har god nytte av. På stoltreningen har vi for eksempel øvelser som er ment å styrke balansen, noe som mange eldre har utfordringer med. I tillegg blir man gjerne litt stiv og støl, og da trener vi på øvelser som kan gi bedre bevegelse og mykhet i muskulaturen. På sirkeltreningen er det gode mosjonsøvelser med allsidige øvelser. Felles for alle partiene er det gode sosiale miljøet, sier Haganes.

Nye tilbud

IBS jobber nå med å etablere flere treningstilbud innenfor Evig Aktiv-prosjektet. Liland-området er det første de ser på, men de er også mottakelig for innspill fra andre områder i Fana og Ytrebygda.

– Fana og Ytrebygda har mange innbyggere, og vi vil gjerne etablere flere treningstilbud for seniorer. Vi håper at folk som er interessert i å få etablert treningstilbud i sitt nærområde kontakter oss. Det første konkrete tilbudet er på Lønningsflaten, og vi vil gjerne ha påmeldinger til et nytt parti der ute før vi starter opp, sier Mona Torvund.

Interesserte kan kontakte Mona Torvund i Idrett Bergen Sør på mobiltelefon 907 00 388, eller på e-post mona@idrettbergensor.no.

Et annet tilbud IBS vurderer er å starte en turgruppe i april som skal gå tur i Hordnesskogen.

– Vi tror mange kan tenke seg å være med i en tur-gruppe for å gå i Hordnesskogen. Dette handler også om å skape en møteplass for folk og holde seg i aktivitet. Kanskje kan vi få folk interesserte i å delta i et av treningstilbudene via turgruppen, eller så kan turgruppen være et alternativ til de som ikke kan tenke seg å delta på trimparti i sal. Vi hører gjerne fra folk som er interessert i å være med i en turgruppe også, sier Torvund.

Nesttun-eid selskap hjelper newyorkere under pandemien

Donald Trump har sendt det militære hospitalskipet USNS Comfort til New York for å hjelpe med koranepidemien. Plasthallene ombord er levert av...

Jan har permittert moren og sønnen: Driver torget mutters alene

Familiebedriften på torget er "still going strong". Torghandler Jan Monsen merker at mange vil sende blomster om dagen.

Byrådet legger frem tiltakspakke for næringslivet

Byrådet legger frem en egen tiltakspakke som skal hjelpe næringslivet i Bergen i koronakrisen.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten