fanaposten.no

For tredje gang denne måneden kan byrådsleder Roger Valhammer fortelle at det er satt ny smitterekord siste døgn i Bergen. Foto: Marit Hommedal

Nok en smitterekord i Bergen siste døgn

For tredje gang denne måneden setter Bergen rekord i antall smittede. – 125 personer har fått påvist smitte siste døgn, og dette viser at behovet for tiltak er tilstede, sier byrådsleder Roger Valhammer.

Nyheter · Publisert 14:32, 13 nov 2020

De smittede er i alderen fra 2 til 84 år, 8 personer er over 60 år. Av de vi har oversikt over per nå har 12 ukjent smittevei og 2 er importsmitte.

- Viser behovet for tiltak

– For tredje gang denne måneden melder vi i dag om det høyeste antallet påviste nysmittede på et døgn i Bergen. Det sier noe om alvoret vi nå står i og behovet for strenge lokale tiltak, sier byrådsleder Roger Valhammer i en pressemelding.

Byrådslederen forventer å kunne se en effekt av lokale tiltakene som er innført i begynnelsen av neste uke.

– Jeg er forsiktig optimist, for mobiliteten blant byens innbyggere har gått ned og både bergensere og striler møtes nå sjeldnere fysisk. Det er noen tøffe uker vi i er inne i, men dessverre strengt nødvendig i den situasjonen vi byen og regionen står i, sier Roger Valhammer.

Mange tester seg

Antall bergensere som har testet seg er rekordhøyt denne uken. På de fire første dagene denne uken har 7.066 personer testet seg. I går var det 1.608 personer som testet seg.

– Vi forventer at dette vil øke ytterligere når vi i dag har åpnet ny teststasjon for gående på Festplassen. Innbyggerne her i byen er flinke til å teste seg og det bidrar til at vi oppdager flere smittede og får begrenset smittespredningen, sier byråd for eldre, helse og frivillighet, Beate Husa.

Status for sykehjemmene

Slettemarken sykehjem har fått ytterligere én beboer som er smittet, og det er nå dermed totalt 11 beboere på sykehjem som er smittet (7 på Løvåsen, 1 på Domkirkehjemmet, 2 på Slettemarken og 1 på Arna helseheim).

Det er totalt 31 ansatte på sykehjem som er smittet av covid-19 og disse er fra Løvåsen, Engensenteret, Fantoft omsorgssenter, Domkirkehjemmet, Bergen Røde Kors sykehjem, Midtbygda, Adventistkirkens sykehjem, Slettemarken og Arna helseheim.

Totalt 3123 personer har vært registrert smittet med covid-19 i Bergen.

Friluftfolkets egen skredder lærte Norge Rundt å sy

Etter at fotograf Morten Wanvik deltok i Symesterskapet på NRK, har han blitt friluftfolkets egen skredder.

Boten koster mer i år: Seks bøter da UP sto på Kaland

Med de nye satsene ble den heftigste boten på 5850 kroner på Kaland torsdag kveld.

Sindre på plass i skøyteboblen: – Tatt imot som en konge

Mens lagkameratene fra Fana gikk EM forrige helg, ankom Sindre Henriksen Nederland først denne uken. Det gjorde han med stil.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten