fanaposten.no

Vedkommende som gjorde dette hadde neppe Blanco-fullmakt. Foto: Fanaposten-tipser

Noen beliter seg bare ikke

Bjørn Eidsvåg tok feil. Av og til er det en vei tilbake.

Nyheter · Publisert 20:30, 18 apr 2017

Som Fanaposten kunne melde før påske, har kommunen nå vært ute og hengt opp de nye skiltene, der Nordheimsvegen skrives med d. Ikke alle har likt den endringen like godt.

Nå viser det seg at noen har vært ute, kanskje med Blanco, kanskje med en kniv av et eller annet slag, og fjernet d-en på noen av skiltene, som bildet en tipser sendte oss viser.

Det var en lokal beboer som startet på den lange veien, som til slutt endte med at veien endret navn i kommunale papirer.

Ulik oppfatning

Det hadde seg nemlig slik at staten og kommunen skrev stedsnavnet ulikt. Staten, og dermed de offisielle kartene, skrev Nordheim, mens Bergen kommune brukte Norheim. Etter at de to etatene hadde snakket sammen, kom kommunen frem til at de ville jenke seg. Dermed skiftet stedet navn, både i kommunale kart og på skilt.

Orddeling

Dessverre har ikke vedkommende bak den sivile ulydigheten funnet noen løsning på det uønskede mellomrommet som dukker opp. Derfor står det i øyeblikket «Nor heimsvegen», men kanskje noen andre vet råd?

Det er ikke bare kommunen og staten som har et ord med i laget heller. Mens Bergen kommune tidligere brukte Norheimsvegen og staten brukte Nordheimsvegen, har Hordaland fylkeskommune kalt busstoppet for Norheimsveien!

Fanaposten kjenner ikke til om busstoppet vil skifte navn i nærmeste fremtid.

Rå skole er overfylt: – Elevene kommer seg knapt på do

Med et pennestrøk økte kommunen kapasiteten på Rå skole fra 400 til 450 elever. Nå er skolen så full at elevene knapt kommer seg på do.

To boliginnbrudd i helgen

Søndag kveld ble det meldt om et innbrudd i en villa på Hjellestad.

Bybanen stod i morgenrushet

Bybanen hadde tekniske problemer på Fantoft og Hop. Det er nå normal drift igjen.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten