fanaposten.no

– Noe gikk galt da flyet skulle lette

FLESLAND: «Flyet» til Schipol fikk problemer da det skulle ta av fra Flesland. Forsøket på å lette endte i terrenget bak sørenden av rullebanen. 

Nyheter · Publisert 14:07, 3 okt 2013

Det var scenarioet som møtte nødetatene da de første meldingene gikk ut like etter klokken 10.00 i formiddag. «Flyet» - eller tre biler satt etter hverandre - lå vraket i skogholtet i sørenden av rullebanen på Flesland. Røyken oste fra krasjstedet, og flere var omkommet.

Heldigvis var alt bare en øvelse. 

– Unik øvelse

Knappe to minutter etter varslingen gikk ut til samtlige nødetater, ankom de tre nyinnkjøpte spesialbrannbilene ulykkesstedet. Mannskapene gikk umiddelbart i gang med å lesse krasjstedet med skum, for å hindre spredning av flammer. 

Ambulansepersonell og politi kom kort tid senere. 

– Dette er en unik øvelse på flere måter. Vi har fått teste de nye brannbilene til flyplassen operativt, og i tillegg er dette den første øvelsen på veldig lenge hvor ulykkesstedet ikke er på selve rullebanen. At "vraket" befant seg i terrenget kompliserte det meste, men slik det ser ut foreløpig har nødetatene løst situasjonen forbilledlig, sier lufthavnsjef Aslak Sverdrup til Fanaposten. 

Flere av nødetatenes kjøretøyer tok seg til krasjstedet via en smal grusvei med innkjørsel fra Fleslandsvegen. Innsatsstyrkene ble satt inn fra begge sider av vraket. 

Alle steiner snus

 

Også ansatte i Avinor ble satt i drift under øvelsen. 

– Dette har vært en veldig god øvelse, spesielt i den forstand at vi har fått kompliserte utfordringer å bryne oss på. Så langt ser det meste ut til å ha godt bra, sier Sverdrup. 

Den endelige konklusjonen vil ikke foreligge før nødetatene har foretatt en intern evalueringsrunde. Alle fakta skal på bordet, slik at prestasjonene heves ytterligere hvis en reell hendelse skulle inntreffe. 

Les mer om evalueringen av øvelsen i fredagens utgave av Fanaposten. 

Fra politiloggen: Føk over midtrabatten, ut i grøften og kjørte videre

Også aggressive tenåringer sint på smittevern, mistet lappen på stedet og en illeluktende tønne fra krigen er noe av det politiet har hatt å stri med.

MC-velt på Paradis

Tirsdag ettermiddag ble det meldt om en motorsykkelulykke i Fana.

Korona-smittet rektor om utbruddet på skolen: – Ser ut som lærere og elever går klar

Stend videregående har innført hjemmeskole etter et koronautbrudd i administrasjonen ved skolen. Rektor Magnus Vaktskjold var en av de første som...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten