fanaposten.no

NIP kan få seks-etasjers nabo: Nye blokker i Odins veg

Se skissene av det planlagte boligprosjektet som er under planlegging ved idrettsplassen.

Nyheter · Publisert 07:29, 10 aug 2018

Konseptbygg AS står bak den nye planen i Odins veg, som innebærer boligblokker rett ved siden av Nesttun Idrettsplass. Også Osbanetraseen, Rema-bygget og Idavollen barnehage blir nære naboer på motsatt side.

Planen ble lagt ut på offentlig høring i august, og forslaget fra utbygger innebærer to blokker med fem eller seks etasjer, og 27 leiligheter.

- Planen vår er å bygge en felles underetasje, med to blokker oppå. Det er et veldig sentralt område, med butikk, Osbanetraseen og Bybanen tett innpå, så vi mener stedet er godt egnet for et leilighetsprosjekt. Dette er et fortettingsprosjekt langs Bybanen av den typen det kommer mange av, sier Bjarne Aardal, som er leder for prosjektutvikling i Konseptbygg AS.

 

- God løsning med barnehagen

Han forteller at nærheten til Idavollen barnehage har vært et av de største temaene under planleggingen. Etter mye om og men har utbygger funnet det de mener er en god løsning, som også barnehagen skal være fornøyd med.

- Området trenger mer strømtilførsel, og vi har tatt på oss å ta inn en ekstra trafokiosk i vårt prosjekt. Dette betyr at en trafo som i dag står inne på Idavollens lekeområde kan fjernes slik at dette arealet frigjøres for barnehagen. På den annen side har vi hatt behov for noe av kommunens areal til adkomstvei, så dette går begge veier, sier Aardal.

Dette får Fanaposten bekreftet av styrer i barnehagen, Lilly Johanna Korsvold.
– Ja, slik det ser ut nå får vi en løsning som vi er fornøyd med. Det er en byttehandel der vi får noe uteareal i bytte mot noe annet. Slik planen ser ut kan dette bidra til å gi oss bedre skjerming mot vei, sier hun.

To bolighus rives

I dag ligger det to bolighus i området som må rives for å gi plass til blokkene. I følge utbygger ligger prosjektet an til å bli det første av flere som vil komme i dette området, der eneboliger erstattes av leilighetsprosjekter.

- Planen er et forslag om fortetting og urbanisering av sentrumsområder langs bybanen. Planforslaget er et av de første prosjektene innenfor sentrumsområdet S18, som innebærer transformasjon ved rivning av eksisterende eneboliger til fordel for høyere utnyttelse, skriver plankonsulenten Plottaplan i beskrivelsen.

De vil bygge et lite torg utenfor blokkene, vendt ut mot gang- og sykkelveien. Ifølge arkitektene skal uteområdet ta området i en mer urban retning, i tråd med det som er kommunens mål for området.

Fra sentrum til byutviklingssone

Men underveis i prosessen har også kommunens planer for området endret seg. Byrådet satser på å behandle en ny kommuneplan (KPA) for Bergen innen utgangen av året. Her er området i Odins veg endret fra "sentrumsformål" til "byfortettingssone". Kommunen har bestemt at nye forslag til planer skal behandles ut fra det nye forslaget til KPA og ikke den gamle.

Hva dette får å si for dette prosjektet er for tidlig å si, men Aardal tror prosjektet uansett vil være i tråd med hva kommunen bestemmer seg for.

- Forslaget vårt er i tråd med den gjeldende KPA, og det er heller ingen krasj i forhold til det nye KPA-forslaget som har vært på høring. Det ligger rett ved en dagligvarebutikk og Mårdalen bybanestopp, så vi tror uansett ikke det vil være mye støy rundt et leilighetsprosjekt her, sier han.

– Skal du henge med hodet og deppe, eller gjøre noe med det?

Sa opp jobben, ble forfatter og skulle laste bilen med bøker til turnéen. Så kom korona. Nå kjører Tor rundt omkring og lager podcast i stedet.

Bobilturistene: Endelig gode nyheter, eller for tidlig å åpne opp?

Nå håper campingplassene at bobilturistene skal komme tilbake og redde stumpene av sesongen. Men potensialet for smittespredning bekymrer.

Fikk 30 timer samfunnstraff for dagpengesvindel

Oppunder tusen arbeidstimer ble ikke ført på meldekortet, og fanamannen fikk utbetalt nesten 148 tusen kroner for mye i dagpenger.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten