fanaposten.no

–  Når folk har litt penger til overs, bruker de dem ofte på hus og hjem, sier Jon-Inge Heldal, som driver parkett.no. Nettbutikken med base på Nordås har ambisjoner om å bli størst på parkett på nett. Foto: Mari Møen Nygaard

- Netthandel blir bare viktigere og viktigere

NORDÅS: Satser på å bli størst på salg av parkett på nett.

Nyheter · Publisert 08:58, 29 okt 2015

I sitt første fulle driftsår i fjor hadde Parkett.no på Kilden senter en omsetning på 18 millioner kroner.

Så langt i år har den lille nettbutikken solgt parkett for betydelig mer.

I år ligger tomannsbedriften an til en omsetning på 23 millioner kroner.

– Ja, det går veldig fint med oss, konstanterer Jon-Inge Heldal, daglig leder og eier av parkett.no med et stort smil.

I fjor jobbet Heldal alene i det Nordås-baserte firmaet frem til november. Da ble Gina Limstrand ansatt som logistikkansvarlig.

– Så vi har ganske mye omsetning per person, sier Heldal, som selv er bosatt på Apeltun.

– Og vi regner med at vi bare skal vokse. Så til sommeren kommer vi til å ansette en til, legger gründeren til.

Lave kostnader og lave priser

Parkett.no er en ren nettbutikk som leverer parkett til privatkunder over hele landet. Butikken har sitt kontor og utstillingsrom innerst i en gang i tredje etasje på Kilden senter.

– Vi vil ikke være så synlige, så beliggenheten er helt perfekt for oss. Vi ønsker primært å være en butikk som folk finner på nett, ikke en folk bare stikker innom for å kikke i, sier Heldal.

– De som kommer hit er folk som oppsøker oss, legger han til.

Parkett.nos største kundemasse er i stor-Oslo. Området nummer to er Bergen.

– Noe av hemmeligheten med vår nettbutikk er at vi bare har to ansatte og ikke et stort butikklokale. Vi har lave lønnskostnader og lave kostnader generelt. I tillegg er det sånn at nesten alle som handler på nett handler med kredittkort, så kundene betaler ved bestilling, sier Heldal og legger til:

– På grunn av lave kostnader og lav risiko, kan vi også selge med lave priser. Lave priser er nok hovedgrunnen til at folk kjøper på nett. Netthandel blir bare viktigere og viktigere, det er et stort marked.

Godt domenenavn

Jon-Inge Heldal startet Parkett.no i 2013, men har drevet i gulvbransjen i en årrekke og har mye erfaring med netthandel. Han er godt fornøyd med å ha fått tak i domenenavnet parkett.no.

– Ja, det er vi veldig glad for, det har hjulpet oss veldig. Domenet Parkett.no gjør at vi vil ligge øverst på organisk søk på Google, og dette gir mye gratis markedsføring. I tillegg tror jeg domenet gir en slags trygghet - det er ikke hvem som helst som kan hete det. Trygghet og tillit er viktig når en skal handle på nett, sier den daglige lederen, som til tross for sitt litt bortgjemte kontor på Kilden, trives svært godt med å være så synlig på nett.

Parkett.no har som mål å bli den største nettbutikken i Norge som selger parkett. Heldal og Limstrand kommer derfor til å følge spent med når Brønnøysundregistrene blir oppdatert i 2016.

– Vi kan ikke kalle oss størst før vi er det, så vi er veldig spente på å se regnskapene. Hvis det viser seg at vi har blitt størst, kommer vi selvsagt til å markedsføre oss som det. Det er målet vårt. Når vi nå en gang heter parkett.no og er en nettbutikk, er det naturlig at vi skal være størst, raskest og billigst, mener Heldal.

Skattepenger til gulv

Heldal opplever at det norske folk kjøper parkett jevn gjennom hele året, men den aller beste tiden for nettbutikken er når folk får feriepenger og skattepenger.

– Når folk har litt penger til overs, bruker de dem ofte på hus og hjem. Det tror jeg alle kjenner seg igjen i, sier Jon-Inge Heldal.

I julen er det imidlertid ganske så stille.

– De få som kjøper gulv i desember, er veldig stresset og utålmodig og skal ofte inn til jul. Men det er ikke så mange av dem, sier Heldal.

Parkett.no selger parkett fra europeiske leverandører og produsenter. Butikken har lager i Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger.

LES FLERE: NYHETER

Trofast traver: – I dag er heldigvis kiropraktoren blitt helt stueren

Først måtte veggen males der sparkemerkene etter skosålen var. Nå rydder hun pulten og mønstrer av.

Lisa 16 år

Vår kjære Lisa fyller 16 år mandag 6. juli. Vi ønsker deg en fin dag og en god sommer. Klem fra bestemor på Bontveit og bestemor i Balders veg.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten