fanaposten.no

Nesttun kan få ny politienhet

NESTTUN: Hordaland politidistrikt skal flytte utlendingsforvaltningen ut av sentrum. Politistasjonen på Nesttun er ett av alternativene.

Nyheter · Publisert 15:24, 23 sep 2014

– Det er riktig at vi skal sentralisere førstelinjen i utlendingsforvaltningen. Arbeidet er i en forberedende fase, men beslutningen om sentralisering er tatt. Hvor enheten skal ligge er ikke avklart, sier forvaltningssjef Ane Kvaal til Fanaposten.

LES OGSÅ: Dømt til lovens strengeste straff

Utlendingsdirektoratet (UDI) er den sentrale etaten i utlendingsforvaltningen. UDI setter i verk og bidrar til å utvikle innvandrings- og flyktningpolitikken til regjeringen.

UDI skal legge til rette for lovlig innvandring og sørge for at de som oppfyller vilkårene, får komme til Norge. Samtidig skal de sørge for at ordningen ikke blir misbrukt.

UDI behandler søknader om asyl, besøksvisum, familieinnvandring, oppholdstillatelser for å arbeide og studere, statsborgerskap, permanent oppholdstillatelse og reisedokumenter. Vi fatter også vedtak om bortvising og utvising. I tillegg har man ansvar for at alle asylsøkere får tilbud om et sted å bo mens de venter på at søknaden deres blir behandlet, og finner gode løsninger for de som vil reise tilbake til hjemlandet sitt.

LES OGSÅ: Aksjonerte mot mopedister

– Vi skal sentralisere tjenesten. Når vi blir flere personer blir dagens lokaler for små. Nå forsøker vi å finne ut hvor vi skal være. Prosessen er i gang og vi knytter til oss eksterne bygningstekniske eksperter. Vi ser på huset her (politistasjonen i sentrum, red.anm), og vurderer mulighetene ved de ulike driftsenhetene, sier Kvaal.

Politiet håper å få beliggenheten for utlendingsforvaltningen avklart så fort som mulig.

Mistet lappen på Flyplassvegen

UP beslagla førerkortet på stedet.

– Jeg skjønner ikke hvordan vi tapte dette

Målvakt Olivia Lykke Nygaard var trodde ikke det hun så da Tertnes avgjorde i siste sekund.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten