fanaposten.no

Navnet på skolen blir Zinken Hopp

Byrådet vil kalle skolen på Tunesflaten opp etter forfatteren.

Nyheter · Publisert 15:11, 28 jun 2018

Skolen blir en del av Søråshøgda skole og skal stå ferdig i august. I tilknytning til skolen bygges det også en idrettshall, som skal stå ferdig ved årsskiftet. Prosjektet har til nå hatt navnet Tunesflaten modulskole.

Oppkallingen er i tråd med vedtaket i bystyret som sier at kommunen skal øke antall gater og plasser som tildeles navn etter kvinner.

Zinken Hopp, født 1905, døde i 1987, bodde store deler av livet sitt i Bergen. Hun er mest kjent som forfatter, blant annet av barne- og ungdomsbøker og hørespill, men oversatte også tallrike fortellinger og skuespill. Hun underviste også i kunsthistorie på Bergen kunsthåndverkskole. Zinken Hopp var en pioner for modernistisk litteratur i Norge, og regnes som den som har introdusert nonsensdiktning på norsk. Hun var også en foregangskvinne som løftet barne- og ungdomslitteratur som en fullverdig litterær genre.

Byrådet vedtar at ny skole og idrettshall i Ytrebygda bydel tildeles navnet Zinken Hopp skole og idrettshall. Skolen vil være et underbruk av Søråshøgda skole, da som Søråshøgda skole avdeling Zinken Hopp.

Har du sett Jøran?

Politiet ønsker å komme i kontakt med personer som kan ha sett 28 år gamle Jøran Nikolai Åsnes. Han har vært savnet siden natt til søndag.

Lisbeth Opdahl Sandvik 50 år

Den 20. februar fyller sangfuglen, humørsprederen, korentusiasten og kordirigenten Lisbeth Opdahl Sandvik 50 år. Hun har sunget og trallet med sin...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten