fanaposten.no

Navnet på skolen blir Zinken Hopp

Byrådet vil kalle skolen på Tunesflaten opp etter forfatteren.

Nyheter · Publisert 15:11, 28 jun 2018

Skolen blir en del av Søråshøgda skole og skal stå ferdig i august. I tilknytning til skolen bygges det også en idrettshall, som skal stå ferdig ved årsskiftet. Prosjektet har til nå hatt navnet Tunesflaten modulskole.

Oppkallingen er i tråd med vedtaket i bystyret som sier at kommunen skal øke antall gater og plasser som tildeles navn etter kvinner.

Zinken Hopp, født 1905, døde i 1987, bodde store deler av livet sitt i Bergen. Hun er mest kjent som forfatter, blant annet av barne- og ungdomsbøker og hørespill, men oversatte også tallrike fortellinger og skuespill. Hun underviste også i kunsthistorie på Bergen kunsthåndverkskole. Zinken Hopp var en pioner for modernistisk litteratur i Norge, og regnes som den som har introdusert nonsensdiktning på norsk. Hun var også en foregangskvinne som løftet barne- og ungdomslitteratur som en fullverdig litterær genre.

Byrådet vedtar at ny skole og idrettshall i Ytrebygda bydel tildeles navnet Zinken Hopp skole og idrettshall. Skolen vil være et underbruk av Søråshøgda skole, da som Søråshøgda skole avdeling Zinken Hopp.

Sa ja til tre planer i Fana

Bystyret vedtok tre Fana-reguleringsplaner onsdag.

Tryti avviser nye Råstølen-blokker

Byråd Anna Elisa Tryti vil avvise hele boligprosjektet "Fanarosen" på Råstølen.

Til staben ved Fana kulturhus: Tusen takk!

Til staben ved Fana kulturhus: Tusen takk for at all profesjonell hjelp og ikke minst for alltid like hyggelig mottakelse.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten