fanaposten.no

Fredag 13. april fjernes bommene i Nesttun Parkeringshus. Driftsleder i parkeringshuset Gunnar Birkenes er et kjent ansikt for brukerne av parkeringshuset, og han tror bilistene enkelt vil tilpasse seg det nye systemet. – Det enkleste er å laste ned sesam-appen og registrere seg der. Da kan man bare kjøre ut og inn uten å tenke på noe mer, sier Joar Skogmo Ulveseth. Foto: Ståle Melhus

Nå skal bommene vekk i P-huset

Bommene forsvinner på Nesttun, og samtidig kommer det ladestasjoner for elbil. Men det skal fortsatt koste penger å parkere her.

Nyheter · Publisert 12:26, 10 apr 2018

– Det vil fremdeles koste å parkere fra første minutt, men vi er sikre på at det vil bli mindre køer inn og ut av parkeringshuset, sier Joar Skogmo Ulveseth.

Det er nå 30 år siden Nesttun Parkering fikk bommer i parkeringshuset, og fredag 13. april fjernes de for godt. Nesttun Parkering innfører kameraregistrering for alle biler som kjører inn og ut av parkeringshuset, og viderefører systemet Sesam-sesam.

Flere betalingsmuligheter

Den enkleste bruken av systemet er basert på at brukerne av parkeringshuset laster ned en app og registrerer seg.

– Vi har satt opp kamera ved alle inn- og utkjøringer til parkeringshuset. Kameraene registrerer bilskiltene når bilistene kjører inn. Om man har registrert seg med appen, vil parkeringsavgiften bli automatisk belastet når man kjører ut igjen, forteller eiendomssjef drift Ulveseth i Zurhaar & Rubb AS.

De som ikke har tilgang til en app vil fremdeles kunne betale i parkeringsautomaten.

– Vi beholder betalingsautomatene, men det vil kun være mulig å betale med kort. For å bruke betalingsautomaten må man bare taste inn registreringsnummeret på bilen sin. Den siste muligheten er at folk kjører ut uten å betale, og da kan de enten velge å betale via en nettside eller få tilsendt en faktura. På en faktura vil det påløpe et fakturagebryr, så det billigste er å gjøre opp for seg før en kjører ut av parkeringshuset eller registrere seg med en app, sier Skogmo Ulveseth.

Sikrer plass til flere

Et tilbakevendende tema fra brukerne av Nesttun Parkering er frustrasjon over at det tas betalt fra første minutt.

– Mange lurer på hvorfor Nesttun Parkering ikke gjør det gratis å parkere de første to timene slik det er mange andre steder?

– Dette har sammenheng med parkeringskapasiteten vi har. Nå er klokken 10.40 mandag formiddag, og det er kun 66 ledige parkeringsplasser hos oss. Om vi gjorde det gratis å stå de to første timene, ville det garantert blitt problemer med å finne ledig parkeringsplass. Det er mange av de som kommer til Nesttun som ikke skal handle, men kommer for å besøke et av de mange helsetilbudene som ligger her. De har timeavtaler og er avhengig av å finne ledige parkeringsplasser. Ved å opprettholde betaling, sikrer vi at det er tilgjengelige plasser for de mange som må ha en parkeringsplass på Nesttun, forklarer Ulveseth.

Ladestasjoner

I mai vil det også komme 14 ladestasjoner for elbiler hos Nesttun Parkering.

– Ladestasjonene vil komme på parkeringsplassene rett under kulturhuset, og bruken av disse blir belastet automatisk på samme måte som parkeringen. Vi setter opp egne kamera som registrer innkjøring på elladeplassene, og dette belastes også via Sesam-sesam. Andre bilister vil også kunne kjøre inn på dette området, men de blir belastet en ekstra avgift som om de var elbiler. Det er altså bruken av området som registreres. Vi vil skilte dette området tydelig, slik at folk ikke uforvarende kjører inn og parkerer her, med mindre de vil betale mer for å parkere, sier Skogmo Ulveseth.

Tilbyr hjelp

Fredag fjernes altså bommene, og det nye systemet tas i bruk. Skogmo Ulveseth lover hjelp til de som har behov for bistand med å laste ned og registrere seg i det nye systemet.

– Sesam-sesam vil ha folk her og Nesttun Parkering stiller med ekstra mannskaper for å bistå de kundene som har behov for hjelp med det nye systemet. Vi tror og håper at dette skal gå fint, og det nye systemet vil gjøre at trafikken inn og ut av parkeringshuset vil gli smidigere, sier han.

Fra før er Sesam sesam et system som brukes i Bygarasjen, Klostergarasjen, Solheimsviken, Marineholmen og Bontelabo.

– Dersom du allerede har registrert deg som bruker av Sesam sesam, behøver man ikke foreta seg noe. Da er det bare å parkere, sier Skogmo Ulveseth.

Sesam sesam

Sesam Sesam er utviklet av Bergen Parkering AS i samarbeid med BT Signaal AS, som har lang erfaring med denne type teknologi fra drift av bomstasjoner.

For å opprette avtale må du registrere din e-post adresse, kredittkort og registreringsnummer på bilen(e) som skal kunne kjøre billettløst

Det er enkelt å legge til og fjerne kjøretøy fra avtalen, og du kan også deaktivere avtalen om du for eksempel låner bort bilen. Det koster ingenting ekstra å bruke dette systemet.

Du kan til enhver tid sjekke status på dine parkeringer, med starttid, tid for avsluttet parkering, samt belastning for parkering. Det er også enkelt å hente ut kvitteringer til reiseregning og annet regnskap.

Via appen skal du også kunne sjekke om det er ledige parkeringsplasser der du skal.

Høyre med klimaoffensivt nytt program for Bergen

Heldigvis er der politikere i de aller fleste partier som brenner for klimasaken. Jeg er en av dem.

Naboene stilte med lift da politikerne kom på besøk

Naboer mener de planlagte blokkene på Fantoft strekker seg for høyt mot himmelen. Tirsdag kom politikerne for å se.

Kåret til Årets Natteravngruppe

Natteravnene Rådal er kåret til Årets Natteravngruppe under den store Natteravnkonferansen i Bergen.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten