fanaposten.no

Nå rives Paradis kolonial

Det har vært nærbutikk og møteplass på Paradis siden 30-tallet. Nå blir Paradis kolonial pinneved.

Nyheter · Publisert 14:04, 10 jun 2018

Det har lenge ligget i kortene at den gamle nærbutikken Paradis kolonial skulle rives. Det er over et tiår siden bygget ble kjøpt opp av utbyggerne som bygger Paradisallèen i Paradiskrysset.

I det siste har bygget stått tomt, med store reklameplakater for byggeprosjektet. Første spadetak for Paradisalleen ble tatt i mars, og nå er den gamle butikken nesten helt jevnet med jorden. Entreprenøren har revet store deler av bygget, men noen av veggene står fortsatt igjen.

Det er litt delte meninger om når butikken åpnet. En artikkel i Fanaposten fra 2004 nevner at butikken åpnet i 1934, og at det var bestemoren til daværende innehaver Harald Lyssand som drev den i starten.

Året 1931 har også vært nevnt i en artikkel som Fana historielag har publisert.

Uansett har butikken vært et møtepunkt på Paradis i mer enn en mannsalder. I 2004 solgte Lyssand familiebedriften, og den ble i årene etterpå drevet av Lien Vu.

Butikken opplevde stor svikt i omsetning da bybanen ble bygget i 2008/09. Tapet lå på rundt 60 prosent av omsetningen siden kundene hadde problemer med å komme seg frem til butikken.

I 2011 var den gamle butikken historie, og kunstnere gjorde sitt inntog. Galleri Forrest etablerte seg med atelier og utstillingslokale, og de prydet veggene med kunst til glede for de som passerte med Bybanen.

Etter 13 års planlegging tok utbygger Vestenfjeldske fatt på byggingen av Paradisalleen tidligere i år. Det skal bygges 107 leiligheter i komplekset, som også får næringslokaler på gateplan. Her blir det blant annet Rema 1000-butikk og apotek. Målet er innflytting senhøstes 2019.

Luna er funnet

En bilist oppdaget hunden i Grimseiddalen.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten