fanaposten.no

Marit Voltersvik er smittevernoverlege i Bergen kommune. Foto: Kristin Bergitte Hauge, Bergen kommune.

Nå øker smitten: Vurderer å innføre strengere tiltak

Det er i dag 139 nye smittede i Bergen. Smittevernoverlegen vurderer nå om det er behov for innføring av strengere tiltak.

Nyheter · Publisert 12:30, 17 nov 2021

Det er økende smitte blant unge. 43 prosent av smittetilfellene er blant barn og ungdom under 20 år.

– Dagens smittetall skyldes ikke det samme etterslepet i melding av tall som vi så i går. 125 av de 139 smittede har testet seg tirsdag. Samtidig får vi meldinger om at det trolig blir høye tall i morgen også, og dermed ser det ut til at vi nå er inne i en periode med reell smitteøkning i Bergen. Vi ser også en økning i antallet som tester seg, og det er bra for da får vi fanget opp mer av smitten i bysamfunnet, sier smittevernoverlege Marit Voltersvik.

– Vi følger situasjonen nøye og vurderer nå om det er behov for tiltak. Jeg kommer til å gi mine anbefalinger om dette til byrådet i løpet av de neste dagene, og vi har i dag avtalt møte med Folkehelseinstituttet om situasjonen i Bergen, sier Voltersvik.

Økt press på smittesporingen

Smitteøkningen medfører også økt press på smittesporingsarbeidet.

– Det er for øyeblikket mange smittesporinger som ikke er påbegynt, men det jobbes intensivt med å kontakte smittede og kartlegge mulig smittespredning, sier Voltersvik.

– Det viktige nå er at alle følger grunnleggende smittevernregler og de anbefalingene som gjelder. Her er det særlig viktig å holde seg hjemme ved sykdom og bruke munnbind når man ikke kan holde avstand, understreker hun.

Bybanesaken: Rødt urokkelige før skjebnemøtet mandag

Rødt sier det ikke er aktuelt for dem å endre mening i bybanesaken dagen før ordfører Rune Bakervik (Ap) skal forsøke å avklare den kaotiske...

E39 åpnet etter påkjørsel: – Trafikken går som normalt

Det oppsto kø i begge retninger etter to personbiler krasjet på Osvegen søndag formiddag.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten