fanaposten.no

Foto: Trygve Hellestræ

Nå øker smitten igjen: 38 tilfeller på to dager

For andre dag på rad melder Bergen kommune om 19 nye smittetilfeller.

Nyheter · Publisert 15:47, 8 okt 2020

Siden 28. februar er det totalt registrert 1514 smittetilfeller av covid-19 i Bergen. I dag er det registrert 19 nysmittede og to som trolig er tidligere smittetilfeller. Det er kun én med ukjent smittevei. De smittede er i aldersgruppen 19-53 år, de fleste er under 30 år.

Etter en periode med lavere smittetall, har smitten økt igjen de siste to dagene.

– For andre dag på rad registrerer vi 19 nysmittede i Bergen. Vi har oversikt over smittesituasjonen og følger den nøye, sier byråd for eldre, helse og frivillighet, Beate Husa (KrF) i en pressemelding.

Så langt kan elleve av de nysmittede som er registrert de siste to døgnene spores tilbake til et bursdagsbesøk, og flere av disse bor også i samme kollektiv. De samme personene har også vært på ulike utesteder i Bergen.

– En del av smitteøkningen kan spores tilbake til private arrangementerog fester. Selv om vi nå kan være samlet opptil 20 personer i privat regi, må smittevernreglene alltid overholdes. Alle må holde meteren og ha god hånd- og hostehygiene. Dersom noen får luftveissymptomer, må man holde seg hjemme. Vi har god testkapasitet til å teste alle som mistenker smitte, sier Husa.

LES OGSÅ: Følg tall for korona-smitte i Bergen

– Vi har oversikt over smittesituasjonen og vi arbeider hardt med å begrense videre smittespredning. Smitteoppsporingen er godt i gang, og alle nærkontakter blir kontaktet raskt. Vi regner med å være ajour med smitteoppsporingen i løpet av dagen, sier smittevernoverlege Karina Koller Løland.

Bergen kommune har nå åpnet en ny drop-in-stasjon for testing på Spelhaugen, og det meldes om god kapasitet på legevakten. På søndag avvikles derfor test-tilbudene hos Volvat og Aleris, som begge har hatt stasjoner i Fana.

Slik har Bjarg fått det til å koke på Stavollen: - Hentet inspirasjon fra engelsk klubb

Når Bjargs A-lag spiller hjemmekamp, koker det, både på tribunen og på banen. Det er resultatet av et langvarig arbeid.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten