fanaposten.no

Foto: Trygve Hellestræ

Nå øker smitten igjen: 38 tilfeller på to dager

For andre dag på rad melder Bergen kommune om 19 nye smittetilfeller.

Nyheter · Publisert 15:47, 8 okt 2020

Siden 28. februar er det totalt registrert 1514 smittetilfeller av covid-19 i Bergen. I dag er det registrert 19 nysmittede og to som trolig er tidligere smittetilfeller. Det er kun én med ukjent smittevei. De smittede er i aldersgruppen 19-53 år, de fleste er under 30 år.

Etter en periode med lavere smittetall, har smitten økt igjen de siste to dagene.

– For andre dag på rad registrerer vi 19 nysmittede i Bergen. Vi har oversikt over smittesituasjonen og følger den nøye, sier byråd for eldre, helse og frivillighet, Beate Husa (KrF) i en pressemelding.

Så langt kan elleve av de nysmittede som er registrert de siste to døgnene spores tilbake til et bursdagsbesøk, og flere av disse bor også i samme kollektiv. De samme personene har også vært på ulike utesteder i Bergen.

– En del av smitteøkningen kan spores tilbake til private arrangementerog fester. Selv om vi nå kan være samlet opptil 20 personer i privat regi, må smittevernreglene alltid overholdes. Alle må holde meteren og ha god hånd- og hostehygiene. Dersom noen får luftveissymptomer, må man holde seg hjemme. Vi har god testkapasitet til å teste alle som mistenker smitte, sier Husa.

LES OGSÅ: Følg tall for korona-smitte i Bergen

– Vi har oversikt over smittesituasjonen og vi arbeider hardt med å begrense videre smittespredning. Smitteoppsporingen er godt i gang, og alle nærkontakter blir kontaktet raskt. Vi regner med å være ajour med smitteoppsporingen i løpet av dagen, sier smittevernoverlege Karina Koller Løland.

Bergen kommune har nå åpnet en ny drop-in-stasjon for testing på Spelhaugen, og det meldes om god kapasitet på legevakten. På søndag avvikles derfor test-tilbudene hos Volvat og Aleris, som begge har hatt stasjoner i Fana.

Håvard glad for å bli presset

– Et bra løp, sier Håvard Lorentzen etter sin femte NM-triumf på 500 meter.

63 nye tilfeller - ansatt ved Øvsttunheimen smittet

Kommunen melder om høyt antall smittede fredag. Samtidig er testkapasiteten på legevakten sprengt.

Kjøkkenbrann på Suitellet slukket

Fredag formiddag var det branntilløp på Quality Hotel Edvard Grieg.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten