fanaposten.no

FIKK SVAR: Foto: Les hva Erna Solberg skriver i brevet til de to Kringlebotn-guttene.

Nå har Andreas og Elias fått svar fra Erna

Les hva statsministeren svarte da Andreas (10) og Elias (10) sendte brev og ba om økt flaskepant.

Nyheter · Publisert 09:14, 14 mar 2014

To stolte gutter står med hvert sitt brev i hånden på Kringlebotn. Andektig tar Elias Ygre Kosmo papiret ut av konvolutten som er prydet med selveste riksløven.

- De har ihvertfall veldig fint papir på statsministerens kontor, sier han spent.

Kameraten Andreas Tuvin Stakkestad bretter ut brevet og begynner å lese det som står der.

«Kjære Elias og Andreas. Takk for brevet dere har sendt til meg. Det er veldig bra at dere engasjerer dere i miljøsaken. Jeg er enig i at folk ikke burde kaste fra seg flasker og annet søppel i naturen. Jeg takker for innspillene dere kommer med. Regjeringen har ikke noen umiddelbare planer om å innføre pant på snusbokser eller å øke panten på flasker, men vi tar med oss forslagene deres. Lykke til videre med det viktige arbeidet dere gjør. Hilsen Erna Solberg»

Sendte brev til Erna

Les også: - Øk flaskepanten, Erna!Det er litt over en måned siden brevet fra de to miljøagentene ble sendt til Statsministeren. Sammen med andre miljøagenter i Kringlebotn-området hadde Elias og Andreas laget en undersøkelse som underbygget at en økning av panten ville få flere til å plukke opp flasker i naturen.

To av ti svarte ja da Miljøagentene spurte om de ville plukket opp en flaske de fant i naturen. Med en pant på fem kroner ville derimot syv av ti plukket opp flasken.

- Det blir mindre forsøpling i naturen, mer panting og mer penger til lørdagsgodt for oss som går og samler flasker, sier guttene.

I tillegg til en flaskepant på fem kroner, krever guttene at regjeringen innfører pant på snusbokser, som også er noe de ofte finner strødd i naturen.

Mellomfornøyd

Svaret fra statsministeren er de sånn passe fornøyd med.

- Det var kjekt å få svar, selv om vi skulle ønske at hun sa ja og bare økte panten med en gang. Pappa brukte ti år på å få regjeringen til å høre på ham. Det gikk mye fortere for oss å få svar, sier Andreas.

Andreas' pappa Sverre Stakkestad er en velkjent miljøforkjemper i Naturvernforbundet. I ti år maste han på regjeringen for å få dem til å stoppe utsendelsen av Gule sider i papirversjon. Til slutt fikk han det som han ville, og i 2012 ble den aller siste papirmursteinen av en katalog sendt ut til befolkningen.

Nå er Stakkestad stolt av de engasjerte guttene. Håpet er at de kan bidra til å få opp flaskepanten på sikt.

- Andreas spurte meg noe optimistisk i forrige uke om panten var blitt fem kroner nå? Jeg forklarte at det kan ta mange år å få endret selv opplagte saker. Men er de flinke og følger opp saksbehandlerne i Miljøverndepartementet, skriver brev til flere politikere og får hjelp av andre små og store miljøagenter, så kanskje de kan klare dette raskt, sier Stakkestad.

Han ser egentlig ingen grunn til at politikerne skal si nei til forslaget.

- Det finnes bare fordeler med å øke flaksepanten, så vi håper jo at myndighetene tar dette spørsmålet på alvor, legger han til.

Se intervju med de to guttene i videoen under:

 

Her blir veien stengt i tre måneder. Det var det mange som ikke hadde fått med seg

På dagen da mange begynte igjen på jobb etter sommerferien, stengte Sætervegen for gjennomkjøring.

Tilbake etter 700 dagers mareritt

Endelig kan Erlend Bolstad Raa gjøre det han liker aller best. – Jeg er nok ikke så grei å være med når jeg går skadet!

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten