fanaposten.no

Reidar Olsen fikk en prat med helsebyråd Beate Husa. Han gledet seg til å få sin vaksine. – Jeg har ventet i nesten halvannet år, sier han. Foto: Roy Ellingsen

Nå er vaksineringen i Fana i gang

– Jeg er klar som et egg! Et påskeegg! Jeg har sett frem til denne dagen lenge, sier Reidar Olsen fra Sandsli.

Nyheter · Publisert 12:29, 30 mar 2021

Det var Olsen som satt i gangen og ventet på tur da helsebyråd Beate Husa kom inn dørene for å dele ut blomster og kaste glans over åpningen av Fanas egen vaksinestasjon.

De to hadde en hyggelig passiar utenfor vaksinestasjonen i bydelslegevakten sine lokaler.

– Fikk du brev i posten og registrerte deg digitalt? ville Husa vite.

– Ja, selvsagt. Det gikk kjempefint. Jeg har vært digital lenge, jeg!

Stadig legevakt

Inne i lokalene var vaksinedosene allerede i gang med å bli satt i armene på ivrige innbyggere. Totalt skal 96 doser settes i dag og 96 nye i morgen. De samme armene er kalt inn til ny vaksine om seks uker.

– Alle blir kalt inn på samme dag, samme tidspunkt om seks uker, sier Hussein Tehrani, driftsansvarlig for covid-vaksinene i Bergen kommune.

Legevakten på Nesttun skal fortsette sitt vante virke, parallelt med vaksineinnsatsen.

– Det er viktig for oss å understreke at det hele tiden er legevakttjeneste her på kveldstid, selv om vi er vaksinestasjon om dagene, sier Sigrid Austevoll, leder ved legevaktstasjonen.

Byråden roser helsepersonell for jobben de gjør.

– Vi er veldig glad for det arbeidet fastlegene har gjort med vaksinasjon av de eldste, og her har både lege og sykepleiere kastet seg rundt på minimal tid for å komme i gang, sier hun.

Legevakten i Kommunehuset er den minste av vaksinestasjonene i Bergen, men etter det Fanaposten kunne se, fungerte det ypperlig tirsdag.

 

Beate Husa overrakte blomster til legevaktleder Sigrid Austevoll. I bakgrunnen vaksinesjef Hussein Tehrani. Foto: Roy Ellingsen

Ikke stikk innom uten avtale

Foreløpig er det tilgangen på vaksinedoser som avgjør hvor mange som får vaksine i Bergen.

– Dette er ikke et drop-in-tilbud. Det er for dem som har en avtalt tid. Alle som er i den aktuelle alderen får et brev i posten eller digitalt, så kan de gå inn og registrere seg for vaksine, forklarer Husa.

Tehrani roser det store arbeidet som er gjort for å få vaksinestasjonene på plass.

– Det er mange som har samarbeidet om å få dette så effektivt og smertefritt som mulig. Vi har tatt i bruk erfaringene fra svineinfuensavaksineringen, fra Oslos utrulling av covidvaksine og fra andre erfaringer i helsevesenet, sier han.

Noen timer inn på dag 1 var erfaringene i Fana gode.

– Fanafolket er flinke til å møte til rett tid, sier lege Christian Haugen.

Vaksinetelegrafen

Det er kanskje ikke overraskende at vaksinemottakerne på dag 1 er de aller ivrigste. De som er redd for vaksinen er forståelig nok ikke på plass på vaksinestasjonen.

– Det ser ut til at de fleste er glade for muligheten. Det er viktig at vi er åpen om potensielle bivirkninger. Etter hvert som flere og flere får tatt vaksinene, vil også disse personene kunne fortelle om hvordan opplevelsen var for dem. Det kan bli viktig, sier Husa.

Vaksinestasjonene i Sentralbadet, Vadmyrahallen, Åsanehallen, Arna helseheim og altså Fana legevakt er nå åpne. Etter påske åpnes også Bergenshallen.

– Bergenshallen blir den største. Der kan vi få unna mange, sier Tehrani.

Tatt i 139 km/t i 80-sone. Ba om nåde

23-åringen ba om rettens nåde og hevdet han ville miste jobb og hjem om han mistet førerkortet.

Streik avverget - enighet i lønnsoppgjøret

LO og NHO kom til slutt til enighet, men sier forhandlingene har vært tøffe.

Forsvarer tittelen digitalt

Skuffelsen hos musikantene var stor da helgens korpskonkurranse Hordablæsten ble avlyst. Men den gjennomføres digitalt. De regjerende mesterne,...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten