fanaposten.no

Nå er bybanen åpnet!

Fylkesordfører Anne Gine Hestetun stod for den offisielle bybaneåpningen på Råstølen i dag.

Nyheter · Publisert 12:23, 15 aug 2016

Litt forsinket, og uten samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen til stede, var det Hestetun som fikk æren av å klippe snoren i bybanesporet sammen med ordfører Marte Mjøs Persen.

Hundrevis av små og store ytrebygdinger hadde møtt opp for å ta del i feiringen på Råstølen, som ble akkompagnert av fiolinist Sigrid Moldestad.

Festen startet på Råstølen, ikke helt i rute. Noen minutter på overtid kom den etterlengtede bybanevognen og ble møtt av et hav av folk. Barn fra Kvernslåtten barnehage fylte opp plassen foran scenen der fiolinist Sigrid Moldestad og bandet hennes underholdt, mens beboere i området sørget for å skape den rette feststemnignen.

- Det er ikke så ofte det skjer noe her på Råstølen, så da vi hørte at det skulle være åpning her måtte vi bare ta turen bort, sier Liam Jansson Rønnestad som er på bybanefest med lillesøsteren Hedda.

- Bybanen er bra for miljøet, for da blir det mindre bilkjøring som slipper ut miljøskadelige gasser, sier Vilde Vedeler.

Hun har benket seg foran scenen på Råstølen sammen med Mia Larsen, Norstrand, Ingvild Berge-Haveland, Frida Berge-Haveland og Maren Laastad.

- Det blir gøy å få Bybanen. Jeg skal bruke den for å komme meg til mormor, forteller Mia.

- Det gjør at det blir lettere å komme seg forskjellige steder uten mamma og pappa. Jeg får lov til å reise aleine, forteller Frida.

Feiringen fortsatte på Sandslimarka og Birkeland før banen endelig åpnet igjen for ordinær trafikk klokken 14.00 i mandag.

LES FLERE: NYHETER

Foto: Terje Bringsvor Nilsen

Mia Larsen Norstrand (t.h), Ingvild Berge Haveland, Frida Berge Haveland, Maren Laastad og Vilde Vedeler før åpningen.

Fana skal kose seg i form

Herrelaget til Fana skal spille rekordmange treningskamper før denne sesongen. Dagen etter kampene står sex på treningsplanen.

Tobias Gjesdahl 17 år

Hipp hurra for Tobias Gjesdahl som fyller 17 år den 5. februar. Du er flink, hjelpsom, smart og vi er stolt av deg. Vi gratulerer og gleder oss...

Kunne du tenkt deg denne utsikten?

Fem minutter fra Lagunen, utsikt over Apeltunvatnet, tett på turområde, solceller på taket og 45 kvadratmeter å spille seg på. Kunne du tenkt deg å...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten