fanaposten.no

SVEVDE TIL GULL: Monika Benserud tok gull i tresteg i innendørs-NM for seniorer. Hun var også svært nær ved å ta bronse i lengde. Foto: Tom Roger Johansen (IL Gneist)

Monika (18) er første NM-vinner på 30 år

FRIIDRETT: Monika Benserud svevde 12,25 m i tresteg, og tok det første Gneist-gullet i senior-NM siden 1985.

Nyheter · Publisert 09:26, 13 feb 2015

Gneist var en del av BFG-samarbeidet fra 1987 og frem til i fjor sommer. Nå finnes det igjen seniorutøvere i Gneist, og allerede på første forsøk tok idrettslaget NM-gull.

I forrige helgs innendørs-NM i Steinkjer svevde Monika Benserud 12,25 m i tresteg. Hun var like langt unna konkurrentene som hun var planken, og tok med det sin aller første NM-tittel for seniorer.

– Det var utrolig kjekt, sier 18-åringen til Fanaposten.

Forrige NM-gull i 1985

Gullbragden er ikke bare en stor opplevelse for Benserud selv, men også en stor begivenhet for friidrettsgruppen i Gneist.

– Dette er tidenes første individuelle Gneist-gull i baneidrett for seniorer. Det er stort, sier styremedlem Tom Roger Johansen.

Les også: Basketspiller tok NM-bronse i høydeMan må 30 år tilbake i tid for å finnes idrettslagets forrige NM-vinner i seniorklassen.

– Vi har ikke hatt egne seniorer siden 1987. Forrige Gneist-vinner var Erlend Gjøen som tok senior-gull i mangekamp i 1985, forteller Johansen.

Det er Benserud fornøyd med.

– Det er utrolig kjekt å være den første Gneist-utøveren som vinner NM-gull på 30 år. Det er hyggelig at den prestasjonen blir stående uavhengig av hvor mange som tar gull i ettertid, sier Kokstad-jenten.

Nær bronse i lengde

I tillegg til gullmedaljen i tresteg, var hun svært nær bronsemedalje i lengde. Benserud hoppet like langt som bronsevinner Emilie Berge fra Iveland IL (5,57 m). Berge hoppet imidlertid fem centimetere lengre på sitt nest beste hopp, og tok det edle metallet med knappest mulig margin.

– Jeg var ikke så glad da jeg landet i siste omgang og så at det ikke gikk min vei. Det var småsurt, men det må man tåle. Det er uansett tresteg som betyr mest for meg, sier Gneist-utøveren.

– Det gikk ikke denne gangen, men det skal ikke skje igjen. Jeg satser på å slå tilbake på utendørs-NM, legger hun til.

LES OGSÅ: Les også: Nest raskest opp Empire State

Til tross for NM-gullet har Benserud mye mer på lager. Hun var nemlig bare mellomfornøyd med gullhoppet.

– Vanligvis starter man ti meter fra planken, men her var det spesielle regler som gjorde at man måtte hoppe fra ni eller elleve meter. Det var ubehagelig, og det gjorde at jeg ikke fikk hoppe mer enn tre hopp. Men hoppene var jevne, og alle var bedre enn hoppene til sølvvinneren. Det er kjekt, sier Monika.

Har mer å gå på

Allerede i dag reiser hun på en to uker lang treningsleir til Club La Santa på Lanzarote for å bli enda bedre.

– Nå skal jeg kjøre opp formen til ungdoms-NM i mars. Jeg har fortsatt noe å gå på i tilløpet, og håper å få det ut da, sier Benserud.

LES OGSÅ: Les også: Se freeski-kjørerens beste triks

I fjor sommer pådro hun seg et tretthetsbrudd i ankelen, men nå er hun bedre enn på lenge.

– Jeg har hatt en del erfaring med tretthetsbrudd, men var tilbake allerede etter to måneder og håper at dette var det siste avbrekket. Nå er formen god, og jeg vet at jeg kan hoppe enda lengre. Det er motiverende for resten av innendørs- og utendørssesongen, sier Benserud.

Foto: Tom Roger Johansen (IL Gneist)

Foreslår ingen skolenedleggelser i Fana

Den nye skolebruksplanen legges nå ut på offentlig høring. I planen foreslås det ingen skolenedleggelser.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten