fanaposten.no

Lysene var tent i Søreide kirke. Etter ønske fra kirken ble det ikke fotografert under selve seansen. Foto: Terje Bringsvor Nilsen

Minnestund for brannofrene i Søreide kirke

- De kom som flyktninger fra Syria, og opplevde at ulykken rammet her, i et nærmiljø de trivdes med, og i et land der de så for seg en lys fremtid, sa sokneprest Gunnar Mindestrømmen.

Nyheter · Publisert 22:56, 8 jan 2020

Onsdag kveld var det åpent i Søreide kirke for folk som ville minnes de fire som gikk bort i brannen. Tilstede var blant annet prost Kristin Litlere, sokneprest Gunnar Mindestrømmen og ungdomsprest Kari Hop Fjæreide.

- Vi er sammen her i kveld for å tenne lys, skrive hilsener, høre på musikk, snakke sammen, eller bare være i stillhet. Vi er tre prester og helsesykepleier tilstede, og det er lov å snakke i kirkerommet, sa Mindestrømmen etter å ha ønsket velkommen.

Til stede var mellom 20 og 30 personer, både voksne og barn, som ønsket en stille stund for å minnes ofrene.

Les også: Har leid Haukelandshallen til begravelsen

- De siste dagene har vi opplevd at mange i vårt nærmiljø, særlig barn og unge, har vært svært berørt av det som har hendt, sa Mindestrømmen.

Han fortalte litt om den syriske familien som ble rammet av tragedien.

- Familien hadde ikke vært her så lenge, men har rukket å få mange venner, som nå føler sorg og gir omsorg til hverandre. De kom som flyktninger fra Syria, og opplevde at ulykken rammet her, i et nærmiljø de trivdes med, og i et land der de så for seg en lys fremtid, sa han. .

Prost Kristin Litlere snakket også under den innledende seansen. Deretter var det åpent for å komme frem, tenne lys og skrive en hilsen som ble hengt opp på et minnetre.

Samer Azar, som er nabo av familien, akkompagnerte med stemningsfulle toner fra hjemlandet Syria. Han spilte på en oud, en arabisk lutt.

Det har vært minnemarkeringer i bydelen tre dager til ende etter branntragedien. Prester fra Søreide var først på Aurdalslia skole mandag, så Ytrebygda skole tirsdag. Onsdag ble det en ny minnemarkering på Aurdalslia, før det var åpen kirke om kvelden.

Tre jenter på 7, 9 og 14 omkom, sammen med deres mor på 41. De to yngste gikk på Aurdalslia, mens 14-åringen gikk på Ytrebygda.

Prestene har blitt bedt av skolene om å delta på minnemarkeringene på bakgrunn av sin kompetanse på sorg og sorgarbeid.

- Det har vært heftig. Det har vært en krise som ikke har tatt slutt, som har kommet i stadig nye bølger. Det har vært veldig sterkt og tungt. Samtidig føles det meningsfylt å få lov å ta del i det, sier ungdomsprest Kari Hop Fjereide.

– Skal du henge med hodet og deppe, eller gjøre noe med det?

Sa opp jobben, ble forfatter og skulle laste bilen med bøker til turnéen. Så kom korona. Nå kjører Tor rundt omkring og lager podcast i stedet.

Bobilturistene: Endelig gode nyheter, eller for tidlig å åpne opp?

Nå håper campingplassene at bobilturistene skal komme tilbake og redde stumpene av sesongen. Men potensialet for smittespredning bekymrer.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten