fanaposten.no

Roar Inge Hansen, meteorolog i StormGeo. Foto: Arkiv/Simen Vikøyr

Mildt og vått i februar

Februar måned ble blant de 10 varmeste som er registrert i Bergen.

Nyheter · Publisert 15:20, 4 mar 2023

Middeltemperaturen i februar endte på 4,5 grader som er 2,2 grader høyere enn normalt. Dermed ble denne februarmåneden blant de 10 varmeste som er registrert i Bergen.

Rekorden er fra 2014 med en middeltemperatur på 5,5 grader. Også nedbørmengdene var over det normale, men dette er ikke så uvanlig, i februar i fjor var det våtere enn i år.

Det melder fanabu og meteorolog-nestor Roar Inge Hansen på sin Facebookside «Bergensværet». Hansen er en ildsjel innen nedbørs- og temperaturmålinger, og har gjør egne målinger over hele bergensområdet - fra Fana til Gullfjellet.

Mesteparten av februar var preget av lavtrykk på rekke og rad inn i Norskehavet eller passerte over Sør-Norge. Eneste unntak var de siste dagene av februar da et høytrykk over Skotland resulterte i mye pent vær og det ble litt kaldere.

I februar var det kun korte perioder med noen få centimeter snø på bakken, i Bergen sentrum 3 centimeter snødybde den 19. og 24. juli. Likevel resulterte et kraftig snøfall om kvelden 23. februar til en del trafikkaos i Bergensområdet.

Vedtok å bygge boliger for rusavhengige

Onsdag vedtok bystyret i Bergen at det skal bygges seks leiligheter for rusavhengige i Steinsvikkroken.

Brannvesenets nye superverktøy var avgjørende på Kokstad

Natt til lørdag brøt det ut brann i et industribygg på Kokstadflaten. Mye røyk gjorde slukkearbeidet vanskelig. Da kom de spesialbygde robotene godt...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten