fanaposten.no

Saken om Fana Sparebanks behandling av eldre kunder engasjerer. Arne Godal og Per Stiegler møter motbør fra andre kunder.

Mener bank-kritikk er helt ufortjent

Fana Sparebank-kunde Unni Rasmussen kjenner seg overhodet ikke igjen i oppslaget der Per Stiegler og Arne Godal hevder banken diskriminer de eldre.

Nyheter · Publisert 19:00, 20 feb 2020

– Min første refleksjon da jeg leste artikkelen var at dette kjenner jeg meg ikke igjen i. Min opplevelse er det stikk motsatte av det som kommer frem i intervjuet med Per Stiegler og Arne Godal, sier pensjonist Unni Rasmussen.

De to seniorene stod frem i Fanaposten forrige fredag. Stiegler og Godal, som begge stiller til valg til bankens generalforsamling, hevder banken behandler eldre kunder dårlig, og bør gi bedre betingelser når det gjelder blant annet renter på lån og innskudd.

LES OGSÅ: De mener fanabanken diskriminerer eldre

Prioriterer eldre

De fulgte opp med et leserinnlegg på tirsdag, som banken svarer på i fredagens papiravis.

Rasmussen er en av flere kunder som har tatt kontakt med banken og sagt at de ikke kjenner seg igjen i uttalelsene fra Godal og Stiegler.

– Jeg hadde mye kontakt med banken i min arbeidskarriere. Rett før jeg pensjonerte meg skiftet jeg min private bank til Fana Sparebank. Banken hadde bedre betingelser for eldre, og var blant annet en av de som var først ute med honnørkonto. Dette er et tilbud til eldre der du ikke har gebyrer på transaksjoner i banken. Her har andre banker etterhvert kommet etter, men Fana Sparebank var som sagt blant de aller første, sier Rasmussen.

Bra at unge prioriteres

Hun trekker også frem bankbilen, som reiser hjem til kunder for å hjelpe med de digitale tjenestene.

– Jeg har selv ikke behov for den ambulerende bankbilen, men synes det speiler godt bankens bevissthet rundt eldre kunder, sier hun.

At yngre mennesker får bedre lånebetingelser enn de eldre, synes hun er OK.

– Banken sier de prioriterer de unge som skal etablere seg. Det synes jeg er kjempebra. Er det noen som har det tøft økonomisk så er det de unge som skal inn på boligmarkedet. Vi eldre har bolig og fast eiendom og er i en annen situasjon, sier Rasmussen, som legger til at hun har tenkt å stemme ved kundevalget til bankens generalforsamling.

– Men Godal og Stiegler får ikke min stemme. Jeg forstår ikke hvorfor de går ut og omtaler banken på denne måten, sier hun.

LES OGSÅ: Fana Sparebank vant pris for samfunnsansvar

Ønsker debatt

Per Stiegler sier han er glad for at det blir diskusjon om temaet.

– Vi sier ikke at Fana sparebank ikke gjør mye bra. Vi er jo kunder der både Arne og jeg. Men vi mener banken, som er i fokus her, og samfunnet generelt, har en uheldig negativ dreining når det gjelder eldre. Det er en dreining som noen av oss må ta ubehaget ved å ta opp til diskusjon, sier Stiegler.

Snart skal 1800 flere biler ut i dette krysset. Rapport foreslår hvordan det komplette kaos kan unngås

Det travle krysset på Nesttun blir enda travlere når de store utbyggingene er ferdige. Trafikkekspert anbefaler å nekte bilister å svinge til venstre...

Oppfordrer folk til å bruke nye turområder

Kommunen vil spre folk på flere turområder, og har åpnet for turparkering ved flere skoler i bydelen.

Vil uansett holde skoler og barnehager stengt tirsdag etter påske

Dersom regjeringen beslutter å gjenåpne skoler og barnehager over påske, vil første skole- og barnehagedag i Bergen være onsdag 15. april.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten