fanaposten.no

Steffen Handal, Utdanningsforbundet, på vei inn til møtet mellom partene i lærerstreiken på Riksmeklerens kontor i Oslo lørdag. søndag ble det på ny brudd i forhandlingene. Foto: Heiko Junge / NTB

Meklingen førte ikke fram – lærerstreiken fortsetter

Lærerstreiken fortsetter etter at partene ikke klarte å bli enige hos Riksmekleren søndag.

Nyheter · Publisert 17:01, 25 sep 2022

– Utdanningsforbundet krevde å bruke mye av neste års pott på forskudd. KS kan ikke bruke opp andres penger uten at alle får delta i forhandlingene, sier arbeidslivsdirektør i KS, Tor Arne Gangsø.

Utdanningsforbundets leder Steffen Handal sier at hans inntrykk er at mandatet til KS står i veien for å finne løsningen de trenger.

– Det som ligger på bordet fra KS, vil føre til at lærerne vil være lønnstapere kommende år. Det kan ikke lærere i Norge akseptere, sier Handal.

Forbundsleder i Skolenes landsforbund, Mette Johnsen Walker, sier de er skuffet over at KS ikke imøtekom deres krav.

Også Norsk Lektorlag beklager at de ikke klarte å komme i mål.

– Vi har forsøkt å være konstruktive inn i denne prosessen, sier Helle Christin Nyhuus, leder av Norsk Lektorlag.

- Beklagelig

Kunnskapsminister Tonje Brenna mener søndagens brudd er beklagelig.

– Det er beklagelig at partene ikke har kommet til enighet. For hver dag som går, blir situasjonen mer alvorlig for elevene, sier kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap) i en epost til NTB.

Det var etter at partene var i møte Brenna fredag at det ble kalt inn til nye forhandlinger lørdag. Etter litt over en time med statsråden kom partene ut – uten å stå nærmere en løsning på konflikten.

– For meg har det vært viktig å understreke at svaret og løsningen på konflikten og streiken fortsatt ligger hos partene, sa Brenna etter fredagens møte.

Kort tid etter fikk partene en invitasjon fra Riksmekleren til å fortsette forhandlingene lørdag. Forhandlingene pågikk helt fram til i 16-tiden søndag. Da sto partene fortsatt så langt fra hverandre at de ikke så noen utvei. Dermed ble det brudd.

Serieforfatteren Torill skriver ett kapitel om dagen

Torill Karina Børnes fra Espeland i Blomsterdalen feirer i år 10 årsjubileum som serieforfatter. Jubileet feirer hun med en ny serie fra Fjærland.

Fly mistet all motorkraft over Flesland

Et Widerøe-fly var en kort periode helt uten motorkraft under innflyging til Bergen lufthavn i januar 2020. Det kommer fram i en rapport fra...

Noen som savner denne?

Lørdag ble denne pappesken funnet på busstoppet ved Rema 1000 Lagunen.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten