fanaposten.no

Steffen Handal, Utdanningsforbundet, på vei inn til møtet mellom partene i lærerstreiken på Riksmeklerens kontor i Oslo lørdag. søndag ble det på ny brudd i forhandlingene. Foto: Heiko Junge / NTB

Meklingen førte ikke fram – lærerstreiken fortsetter

Lærerstreiken fortsetter etter at partene ikke klarte å bli enige hos Riksmekleren søndag.

Nyheter · Publisert 17:01, 25 sep 2022

– Utdanningsforbundet krevde å bruke mye av neste års pott på forskudd. KS kan ikke bruke opp andres penger uten at alle får delta i forhandlingene, sier arbeidslivsdirektør i KS, Tor Arne Gangsø.

Utdanningsforbundets leder Steffen Handal sier at hans inntrykk er at mandatet til KS står i veien for å finne løsningen de trenger.

– Det som ligger på bordet fra KS, vil føre til at lærerne vil være lønnstapere kommende år. Det kan ikke lærere i Norge akseptere, sier Handal.

Forbundsleder i Skolenes landsforbund, Mette Johnsen Walker, sier de er skuffet over at KS ikke imøtekom deres krav.

Også Norsk Lektorlag beklager at de ikke klarte å komme i mål.

– Vi har forsøkt å være konstruktive inn i denne prosessen, sier Helle Christin Nyhuus, leder av Norsk Lektorlag.

- Beklagelig

Kunnskapsminister Tonje Brenna mener søndagens brudd er beklagelig.

– Det er beklagelig at partene ikke har kommet til enighet. For hver dag som går, blir situasjonen mer alvorlig for elevene, sier kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap) i en epost til NTB.

Det var etter at partene var i møte Brenna fredag at det ble kalt inn til nye forhandlinger lørdag. Etter litt over en time med statsråden kom partene ut – uten å stå nærmere en løsning på konflikten.

– For meg har det vært viktig å understreke at svaret og løsningen på konflikten og streiken fortsatt ligger hos partene, sa Brenna etter fredagens møte.

Kort tid etter fikk partene en invitasjon fra Riksmekleren til å fortsette forhandlingene lørdag. Forhandlingene pågikk helt fram til i 16-tiden søndag. Da sto partene fortsatt så langt fra hverandre at de ikke så noen utvei. Dermed ble det brudd.

Bil mot sykkel på Hjellestad

Politiet melder om trafikkulykke i Grumseidvegen fredag morgen.

Martin (17) har en tøff skolehverdag etter streiken: – Kan ikke senke skuldrene eller bli syk

Martin Storetvedt, elev ved Nordal Grieg VGS, forteller at flere medelever ligger bak med skolearbeid. Forrige uke satt han og 90 andre VG2-elever...

Slik vil Statens vegvesen løse bompenge-problemet på sideveiene

Statens vegvesen åpner for to bommer på sideveiene, men vil ikke anbefale fritak for noen. Verken Bergen- eller Bjørnafjorden kommune er fornøyd.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten