fanaposten.no

Lund lurte Lysekloster

Så mye betyr det for Anders Moe Lund å slå Lysekloster.

Nyheter · Publisert 17:06, 5 mai 2019

Lysekloster - Fana 0-2: Lysekloster har ambisjoner om å spille 1. divisjon om få år. Søndag ble de utspilt på eget kunstgress av Fana.

Fana startet i sin vante 4-3-3-formasjon, med Martin Hummervoll på topp og Anders Sørevik som den store dynamoen på midtbanen. Denne gangen måtte "Søre" også bruke muskler, og da han ble forsøkt sparket ut av kampen, var det i stedet Lyseklosters Dino Omerovic som måtte gå av banen med skade.

Da var standarden satt. Det var en tøff kamp, med mye skriking på dommeren. Lysekloster mistet fatningen mer og mer, etter hvert som det ble klart hvordan dette kom til å gå.

Anders Moe Lund scoret det første målet ti minutter før pause, da han på ypperlig vis jaktet returen på sin egen heading. Lyseklosters polske keeper Maciej Raniowski. En back kastet seg for å blokkere, men Lund hamret ballen opp i nettaket, det eneste stedet det var plass.

– Det var der det var en åpning, så jeg måtte satse på den, sier Lund.

Utover i andre omgang forventet vi et stormløp mot Fana-målet, men en dødballscoring fra midtstopper Sander Pettersen skulle roe Fana-nervene. Pettersen var høyest på et innlegg fra frispark og via både forsvarere og tverrliggeren gikk ballen de nødvendige centimetrene over streken.

– Den scoringen hjalp oss til å få roen. Vi beholdt konsentrasjonen og det var ikke mange sjansene de fikk. Det var vel kanskje én heading, ellers ble det ikke farlig.

Lyseklosters disiplinære problemer viste seg enda en gang. Trener Ruben Hetlevik ble sendt på tribunen da han nektet å gi seg i en disputt med dommertrioen.

Søndagens seier betyr at Fana står med syv poeng på fire kamper, og begge ender av tabellen er innen rekkevidde.

Trafikkontroll: For mye pynt på dashbordet og ett tonn ekstra på lasteplanet

Tettpakket sykkelstativ, et tonn med overlast og for mye dill som hindrer sikten i førerhuset preget dagens kontroll for Statens vegvesen.

Sperrer vannet til deler av Nattlandslia

Planlagt arbeid på ledningsnettet gjør at kommunen stenger vannet til deler av Nattlandslia onsdag morgen.

Storkontroll: sjekket over 40 utesteder

Utestedene i Bergen får skryt av skjenkekontoret etter storkontrollen. Likevel er kommunen kritisk til dårlig køkultur blant enkelte gjester.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten