fanaposten.no

SNUR: Ståle Befring (i midten) sa før ishockeysesongen at han skulle spise skoene sine dersom Lokomotiv Fana ikke endte blant de tre beste lagene i andredivisjon. Laget ble trukket ti poeng og endte på femteplass. Poengtrekket gjør at Befring ikke kommer til å gjennomføre straffen. Foto: Kent Roar Nybø (arkiv)

Lovet å spise skoene sine

... og laget nådde ikke målsettingen.

Nyheter · Publisert 13:29, 27 mar 2015

- Dersom vi ikke ender blant topp tre, lover jeg å spise skoene mine!

Ordene kom fra en selvsikker Ståle Befring, nestleder i Lokomotiv Fana, før ishockeysesongen startet i høst.

Laraque-stunt spolerte kvalikfesten

Spillemessig leverte laget varene, men det gikk galt da Fana valgte å hente inn den tidligere hockeyproffen Georges Laraque til dobbeltkampene mot Prinsdal for to uker siden.

Laraque ble hentet for å skape blest om ishockeyen i Bergen, samt samle inn penger til et veldedig formål. Men spilleren var ikke spilleberettiget. Det kostet Fana kvalifisering om opprykk til førstedivisjon.

- Det er fryktelig dumt at vi fikk bot og poengtrekk som gjorde at vi ikke fikk spille kvalifisering. Kvalik hadde vært et steg videre for oss, erkjenner Befring i ettertid.

- Kunne fint kvalifisert oss

Nestlederen mener hendelsen er uheldig, men tror ikke den vil skade klubben på lang sikt.

- Det er kjempesurt, men jeg tror klubben har godt av dette. Vi har blitt en erfaring rikere. Nå vet vi med sikkerhet hva som skal til for å rykke opp neste år. Årets tropp og fjorårets tropp er som natt og dag, og ingen av spillerne har antydet at de ikke blir med videre, sier Befring.

Ishockeylederen mener laget ville hatt svært gode sjanser til å vinne årets kvalifisering.

- Vi har bedre lag enn Astor, som var nær ved å klare det. Hadde vi vært med, kunne vi fint klart å kvalifisere oss for førstedivisjon, sier Befring.

Endte på femteplass

Lokomotiv Fana endte til slutt på femteplass på tabellen. Når Fanaposten konfronterer Befring med kommentaren om topp tre, er han av den oppfatning av at laget har klart målsettingen.

- Den kommentaren vet jeg om. Jeg har alltid tatt en utfordring, men jeg har aldri spist en sko. Jeg skulle spise skoene hvis vi ikke kom blant topp tre, og det klarte vi. Det hadde ikke smakt noe særlig med en sur sko, men jeg hadde gjort det, sier Befring, før Fanaposten informerer om at laget til slutt ble sendt ned på femteplass.

- Da har ishockeyforbundet trukket oss voldsomt for et positivt stunt. De ser tydeligvis på dette som noe veldig alvorlig. Vi vet at vi har begått et lovbrudd, men vi handlet i god tro. Vi var i kontakt med en advokat, men burde undersøkt dette nærmere, sier Befring.

- Altfor streng straff

Han kommer altså ikke til å spise skoene sine.

- Sportslig sett var vi blant topp tre. Jeg må holde på at sportslig klarte vi det jeg sa, for jeg tar ikke poengtrekket med i beregningen, sier Befring.

- Hvordan tror du spillerne vil reagere på at du nå trekker tilbake veddemålet?

- Jeg må nok låse meg inne og vente til stormen er over, fleiper hockeylederen.

Han mener at et trekk på ti poeng er altfor strengt, og at det ikke burde vært nødvendig med arbeidstillatelse for å spille i andredivisjon.

- Andredivisjon er blitt en prestasjonsserie, så vi må forholde oss til reglene. Men jeg synes det er drøyt at man må ha arbeidstillatelse for å spille på dette nivået i Norge. Det er ingen i andredivisjon som tjener penger på å spille ishockey. Fana-spillerne kjøper til og med hockeyutstyret selv. Jeg synes dette er urimelig. Arbeidstillatelse bør gjelde for lag fra førstedivisjon og oppover.

SPILTE UTEN LISENS: Den tidligere NHL-proffen Georges Laraque hadde verken lisens eller arbeidstillatelse da han spilte for Lokomotiv Fana mot Prinsdal for to uker siden. Foto: Trond-Ole Husebø

Oddvar Skre til minne: – Me var heldige som fekk ha han hos oss

Vårt kjære fylkesstyremedlem gjennom mange år, Oddvar Skre, døyde 2. juli 2022.

– Vi forventer at dette bygget blir godkjent

Tegningene for flerbrukshallen til Idrettslaget Gneist har kommet. Nå venter de bare på godkjenning fra kommunen.

Byråd Bakke tok Fana IL sin klage til følge. – Et langt steg nærmere Slåtthaug Arena

Byråd Thor Haakon Bakke har tatt Fana IL sin klage over avslag på bygging av Slåtthaug Arena til følge. – Dette er en gledens dag, sier daglig leder...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten