fanaposten.no

Slik så det ut ved Esso i Skjoldskiftet på nyttårsaften. Den tjukke tåken ble et stort problem for Lillian Wollan. Foto: Privat

Lillian (84) søker etter «ungdom i 40-årene» som reddet henne fra tåkehavet

– Hvem var den gode hjelperen som sørget for at jeg kom meg trygt hjem på nyttårsaften? spør Lillian Wollan.

Nyheter · Publisert 15:59, 3 jan 2022

Lillian Wollan (84) hadde vært i nyttårsselskap på Råstølen. Da hun skulle kjøre hjem til Hop rundt midnatt kom plutselig tåkehavet og la seg tett over bydelen.

– Jeg svingte ut på veien med bilen. Der så jeg knapt en meter foran meg. Tåken lå vanvittig tett. Jeg måtte kjøre meter for meter i sneglefart, sier hun.

Samme kveld gikk politiet ut og advarte mot svært dårlig sikt kombinert med glatte veier. Lillian angret snart på hele kjøreturen, men vel ute i veibanen var det ikke godt å bare sette bilen fra seg eller snu.

LES OGSÅ: Skremt hund døde etter påkjørsel nyttårsaften

Ble tettere

Og tåken ble bare tettere og tettere jo lenger hun kjørte. Da hun var kommet et lite stykke inn på Fanavegen før Skjold skole, turde hun ikke kjøre lenger.

– Da var det blitt så tett at jeg så ingenting. Jeg stoppet bilen og gikk ut, og jeg visste rett og slett ikke hva jeg skulle gjøre, sier hun.

Til alt hell kom det en bil bak med en hyggelig sjåfør. Lillian beskriver ham som en "ungdom i 40-årene".

Mannen stoppet opp og tilbød seg å kjøre foran Lillian og geleide henne ned mot Nesttun.

– Han var vennlig og hjelpsom, og han kjørte foran meg i sakte tempo. Da klarte jeg å følge etter og kom meg trygt nedover Fanavegen, sier hun.

Egentlig skulle deres veier skilles ved Nesttun. Men mannen skjønte at Lillian ville slite med å komme seg helt hjem til Hop Terrasse. Derfor la han om kjøreruten og fortsatte nedover Nesttunvegen, med takknemlige Lillian like bak.

– Først i krysset ved Troldhaugvegen skiltes våre veier. Han fortsatte rett frem, men jeg så da at jeg ville klare å manøvrere meg helt hjem ved å følge fortauskanten og kjøre sakte, sier hun.

LES OGSÅ: Fant beruset mann sovende i bil

Skylder en takk

Til slutt kunne hun altså gå inn i leiligheten, lykkelig over å ha kommet helskinnet hjem. Men Lillian føler hun skylder sin gode hjelper en stor takk. Og det er derfor hun kontakter avisen om historien.

– Jeg vil så gjerne få takket denne mannen, for han reddet meg virkelig den kvelden. Jeg håper han leser dette og tar kontakt, slik at jeg kan få gitt ham den takken, sier hun.

Om vedkommende leser dette, må han gjerne kontakte Fanaposten, så skal vi formidle kontaktinfo til Lillian.

To Fana-skoler innfører gult nivå etter smitteutbrudd

Rå skole må tilbake på gult nivå etter smitteutbrudd i flere klasser. Også Ulsmåg skole har innført gult nivå.

BIR må sende matavfall til Danmark. Byrådet vil ha «sirkulær-hub» i Rådalen

Matavfallet BIR samler inn, sendes i første omgang til Danmark. På sikt vil BIR ha biogassanlegg på Voss, men byråd Thor Haakon Bakke (MDG) har andre...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten