fanaposten.no

Laveste smittetall siden februar

Fra fredag til lørdag er det registrert tre nye koronatilfeller i Bergen. Ikke siden 28. februar har smittetallet vært så lavt.

Nyheter · Publisert 17:30, 29 mai 2021

En av de smittede er et importtilfelle, opplyser kommunen.

Smittetallet er lavere enn snittet i Bergen, som er ti smittede daglig de foregående sju dagene. Antall smittede siste døgn er tre færre enn dagen før. Samme dag forrige uke ble det registrert 13 smittetilfeller.

Også 28. februar testet tre personer positivt. Etter den tid har smittetrykket vært høyere, særlig fra slutten av mars og til og med første halvdel av mai.

Mens mange andre byer har hatt oppsving i smitten etter 17. mai, har smittetallene gått nedover i Bergen.

– Vi har holdt pusten etter 17. mai, og så har det gått så bra. Vi er så glade, sier legevaktsjef Dagrun Linchausen til Bergens Tidende.

– Det jeg tenker, er at det faktisk ikke var noen som hadde smitte som var ute på 17. mai. De som hadde påvist smitte eller mistanke om smitte, var ikke ute og gikk, de var hjemme. Det er veldig bra, sier hun.

Det var totalt 1.109 personer som testet seg for koronavirus i Bergen fredag.(©NTB)

Måtte i retten etter å ha sprutet vann på vaktpersonell ved Haakonsvern

Tre menn i alderen 24 til 28 år møtte nylig i Bergen tingrett tiltalt for å ha hindret offentlige tjenestepersoner i å utføre jobben sin etter å ha...

Se lesernes bilder fra Sankthans

I kveld blir det båtkortesje med M/Y Faun på Fanafjorden. Vi i Fanaposten blir veldig glade for bilder fra både dette og andre sankthans-markeringer...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten