fanaposten.no

Latvisk vogntog kjørte feil, havnet utfor veien på Troldhaugen

Rask og god inngripen av Viking, gjorde at en latvisk semitrailer ikke veltet på vei inn til Edvard Grieg Museum Troldhaugen mandag.

Nyheter · Publisert 13:09, 15 jul 2019

Meldingen om om lastebilen som holdt på å velte, kom i 12-tiden mandag.

En latvisk vogntogsjåfør på vei fra sentrum til Nesttun måtte finne seg en omkjøringsvei da Hopstunnelen var midlertidig stengt.

– Sjåføren måtte sette sin lit til GPS-navigasjon, men havnet av en eller annen grunn på den smale veien inn mot Edvard Grieg Museum Troldhaugen, forteller Raymond Nordvik i Hordaland Tungberging (Viking).

Kom utfor veien

Veien inn til en av Bergens største severdigheter er til tider tungt trafikkert - av turister - ikke vogntog. Veien er smal, og like ved Troldhaugvegen 49 havnet den lativske sjåføren utenfor høyresiden av veien. Bilen var tom, og kanskje var det medvirkende til at bilen ikke veltet.

– Lastebilen sto i ro i grøften og den er stabil. Men det var fare for at lastebilen kunne velte. Om den hadde veltet, ville den bare havnet på gresset, så det var kun fare for skade på bilen og ikke andre mennesker eller omgivelser, sier Torgils Lutro, stasjonssjef ved Bergen sør politistasjon til Fanaposten.

– Kjører neppe feil her på nytt

Den første tunge bergingsbilen som kom til stedet klarte ikke jobben alene, så det ble bestilt en til. De to bilene fra Hordaland Tungberging klarte å få vogntoget trygt tilbake på alle hjulene, uten at verken vogntog eller omgivelser kom til skade.

– Vi måtte ha en bil som stabiliserte hengeren, mens den andre fikk trekkvognen opp på veien igjen. Det gikk ganske greit, selv om det så litt skummelt ut en liten stund, sier Kristian Nordvik i Viking.

– Vi opplever til stadighet at sjåfører som ikke er kjent og kjører etter GPS havner i trøbbel fordi de stoler blindt på GPS-anvisningene. Ofte er det utenlandske lastebilførere, men også nordmenn klarer å rote det til i blant. Det er sånt som skjer. Vi opplever mye rart i vår bransje på denne tiden av året. Jeg tror ikke denne sjåføren kjører feil hit igjen i alle fall, sier Raymond Nordvik.

Knallår for Extra Bønes

Godt hjulpet av julehandelen i desember, går Extra Bønes inn i historiebøkene med tidenes år.

Får et nei til skjenking på Lagunen kino

Dersom byrådet følger fagetatens anbefaling, vil ikke Lagunen Kino få skjenkebevilling. Kinosjefen frykter et fattigere kulturtilbud i bydelene.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten