fanaposten.no

Lagunen smadret fjorårets Black Friday-rekord

Senterleder Tone Havneraas trodde nesten ikke det hun så da hun fikk fredagens omsetningstall.

Nyheter · Publisert 20:00, 2 des 2019

I fjor satte Lagunen "all time high" på Black Friday med 38,1 millioner i omsetning.

– Nye Lagunen var nettopp åpnet og hadde nyhetens interesse, noe som ga enormt høye besøkstall i fjor, forteller senterleder Tone Havneraas.

Black Friday har for lengst etablert seg som årets viktigste handelsdag, og dagen får bare mer og mer fotfeste for hvert år. Målet før årets Black Friday var å slå fjoråret, men fasiten skulle likevel overraske senterledelsen stort:

– Nå er det full jubel her! Vi håpet på å passere 40 millioner. Så landet vi til slutt på 43,2. Det er 13 prosent økning! sier Havneraas etter å ha fått de siste tallene.

Etter nyåpningen i fjor har Lagunen blitt mer komplett etterhvert som nye konsepter har åpnet. Fredag åpnet restauranten Villani, og dagen etterpå var det endelig kinoåpning.

Havneraas tror senteret gradvis styrker sin posisjon i regionen, noe som viser igjen på Black Friday-tallene.

– Lagunen har i enda større grad alt samlet på ett sted. Vi har blitt den destinasjonen vi har snakket om lenge, og det er det totale tilbudet som gir oss den kraften som gjør at enda flere bruker oss, sier Havneraas.

Særlig elektro-butikkene omsatte mye på Black Friday, men Havneraas trekker også frem sportsaktørene og motebutikkene, som leverte gode tall.

– Så har vi dagligvarebutikkene, som normalt ikke har noe ekstra på Black Friday, men som scorer veldig på at det er så enormt mye folk, sier hun.

– Kommer butikkene til å merke utover i desember at folk i større grad har gjort julehandelen på Black Friday?

– Ja, det er slik i hele bransjen at Black friday går litt utover desemberhandelen. Men når vi kommer litt lenger ut i desember, så er jeg ganske sikker på at vi kommer til å få en boost igjen, sier hun.

Lørdag var en stor dag på Lagunen med åpning av Lagunen kino. Denne dagen utmerket seg også som årets beste, om en ser bort fra Black Friday.

– Da hadde vi en omsetning på 17,4 millioner, som er det høyeste noensinne om en ser bort fra julehandel, sier Havneraas fornøyd.

– Skal du henge med hodet og deppe, eller gjøre noe med det?

Sa opp jobben, ble forfatter og skulle laste bilen med bøker til turnéen. Så kom korona. Nå kjører Tor rundt omkring og lager podcast i stedet.

Bobilturistene: Endelig gode nyheter, eller for tidlig å åpne opp?

Nå håper campingplassene at bobilturistene skal komme tilbake og redde stumpene av sesongen. Men potensialet for smittespredning bekymrer.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten