fanaposten.no

Kulturkontoret har en bønn til fanafolk

– Vi vil lage en utstilling med fanafolkets bilder fra Fana kulturhus gjennom 10 år, men trenger hjelp.

Nyheter · Publisert 09:09, 25 nov 2018

I 2019 er Fana kulturhus 10 år, og det skal markeres på flere måter. En av idéene er å lage en fotoutstilling som viser livet i kulturhuset gjennom de 10 første årene.

– I løpet av disse 10 årene har det vært utrolig mange varierte aktiviteter her på huset. Vi ønsker å vise hvilken betydning kulturhuset har hatt for kulturlivet og innbyggerne i bydelene våre, og da er foto en fin og spennende måte å dokumentere dette på. Med brukernes bilder ønsker vi å lage en fotoutstilling, sier Signy Lyngsgård.

Brukernes blinkskudd

Med seg på denne oppgaven har hun fått Linn Heidi Stokkedal, som er utdannet fagfotograf og har en master i kunsthistorie.

– Jeg har fått jobben med å gå igjennom alle bildene vi får inn, og lage en utstilling av dem. Jeg håper jo at det finnes mange spennende og fine bilder der ute, og at folk vil sende oss sine beste øyeblikk, smiler hun.

De håper nå at folk har vært flinke til å ta vare på fotominnene fra arrangementer og aktiviter de har deltatt i på kulturhuset.

– Bildene kan være fra opplevelser de har hatt på kulturhuset. Det kan være fra forestillinger de har vært med på, eller forestillinger de har sett. Det kan også være bilder fra det som har skjedd bak scenen, øvinger, møter eller andre aktiviteter de har vært med på. Vi ønsker kort og godt å få mange øyeblikk fra kulturhusets tiårige historie, sier Signy Lyngsgård.

Hovedattraksjon

Allerede i januar skal de første bildene henges opp på noen av kulturhusets vegger for å markere at jubileumsåret er i gang.

Under kulturdagene i oktober måned vil småsalen være fylt av brukernes bilder.

– Fotoutstillingen skal være årets hovedutstilling under kulturdagene. Hvor lenge den blir hengende har vi ikke bestemt oss for ennå, sier Lyngsgård.

Slik bidrar du

Dersom du vil være med og bidra til neste års hovedutstilling under kulturdagene, kan du sende bildene dine til Fana og Ytrebygda kulturkontor.

Du kan enten benytte messenger på kulturkontorets Facebook-side, eller du kan sende bildene på e-post direkte til Linn Heidi Stokkedal - photo@linnheidi.com

Åpner opp noen ferieland, og ønsker flere turister velkommen til Norge

Nå åpnes det opp for at nordmenn kan reise på ferie til en rekke land i Europa. Men husk at du kan havne i karantene på returen, hvis et land...

Glemmer vi fort?

Fredag kommer regjeringen med en oppdatert liste over reiseråd. Folkehelseinstituttet har laget en oversikt over hvilke land som har koronasmitten...

Trafikkplan setter sinnene i kok på Skjold: Vil ta friluftsområde til parkering

En plan om å stenge Skjoldstølen for biltrafikk og gjøre grøntområde til ny parkeringsplass, opprører nabolaget på Skjold.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten