fanaposten.no

Foto: Ståle Melhus

Personer på brennende bygg på Sandsli. Politiet: – Bør sjekkes av helse

Det ble meldt om kraftig røykutvikling og flammer fra Evry sitt gamle bygg på Sandsli like før klokken 17.30 lørdag. Politiet vil ha kontakt med personer som befant seg på bygget. – De kan ha fått i seg farlig røyk.

Nyheter · Publisert 17:46, 11 mar 2023

Brannvesenet mottok melding om røykutvikling lørdag ettermiddag og politi og brannvesenet rykket ut til Sandslimarka 260.

Bygget har tidligere vært tellesentral og ble sist benyttet av Evry.

Det var svart røyk og flammer fra bygget dra brannvesenet kom til stedet. Brannen var i tredje etasje, i den gamle kantinen i bygget etter det Fanaposten erfarer.

Politiets innsatsleder på stedet Synnøve Malkenes forteller at den som meldte brannen observerte flere personer på stedet og på taket av bygget.

– Vi ønsker å komme i kontakt med disse personene slik at de kan bli sjekket av helsepersonell. De kan ha fått i seg farlig røyk, sier Malkenes.

VIDEO: Innsatsleder i politi og brannvesen orienterer om hendelsen:

Bygget ble utsatt for omfattende hærverk i juni 2021. Da ble bygget oversvømmet da ungdommer åpnet brannkraner og lot det stå og renne. I tillegg ble vegger og inventar knust. LES SAKEN HER!

Det skal ha vært snakk om ungdommer, og politiets hundepatrulke ankom stedet og satte i gang sporsøk for å forsøke å finne personene som hadde vært på bygget.

Det er fire-fem brannbiler, snorkelbil og ambulanser og politi på stedet.

Det var åpne flammer i 3. etasje. Klokken 18.10 meldte innsatsleder fra brannvesenet brannen i Sandslimarka for slukket.
– Vi har gjennomsøkt hele bygget for å forsikre oss om at det ikke befinner seg noen der, sier innsatsleder Hans Petter Nilsen i Bergen brannvesen.

Vedtok å bygge boliger for rusavhengige

Onsdag vedtok bystyret i Bergen at det skal bygges seks leiligheter for rusavhengige i Steinsvikkroken.

Brannvesenets nye superverktøy var avgjørende på Kokstad

Natt til lørdag brøt det ut brann i et industribygg på Kokstadflaten. Mye røyk gjorde slukkearbeidet vanskelig. Da kom de spesialbygde robotene godt...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten