fanaposten.no

Korps til topps. Igjen og igjen!

Fanakorps overalt på pallen i NM Skolekorps 2019: Midtun Skoles Musikkorps er norgesmester med 99 poeng i første divisjon janitsjar. Skjold Skoles Musikkorps ble nummer to med 97 poeng i første divisjon janitsjar. Smørås Skolemusikk hanket inn 98 poeng som norgesmester i første divisjon brass. Ytrebygda Skolekorps samlet inn 91 poeng og havnet på sjetteplass i første divisjon brass.

Nyheter · Publisert 22:32, 22 jun 2019

Fanakorpsene håver inn toppplasseringer. Igjen og igjen. År etter år.

– Vi har fått førsteplass med 99 poeng, skriker nesten Arild Haugland fra Midtun Skoles Musikkorps inn på en hakkete telefonlinje omgitt av mengder av støy fra feirende musikanter.

– Det er vel en relativtiv høyt poengsum kan du si, forteller han og ler før han fortsetter:

– Da er vi absolutt blitt norgesmester og har vunnet første divisjon i janitsjar her i Larvik.

De fikk godt selskap av gode venner fra Skjold. For Skjold Skoles Musikkorps ble nummer to med sine 97 poeng, også i første divisjon janitsjar.

Men Haugland og gjengen var spent på hva resultatet skulle bli i timene frem mot premieutdelingen.

– Fremførelsen gikk veldig bra, så vi har jo vært fornøyd så langt. Men vi har også vært veldig spent på premieutdelingen og om dommerne var like fornøyd med det vi leverte. Utrolig kjekt at de tydeligvis var det da! sier Haugland.

Nå er jobben gjort og feiringen kan begynne.

– Nå blir det litt fering her, før vi tar bussen tilbake til hotellet vårt i Langesund. Der blir det pizzafest og lett noen våketimer med fest utover natten. Så kommer vi hjem til slutt i løpet av morgendagen, sier Arild Haugland til Fanaposten.

Brass i Stavanger

Vinnerbølgen under årets NM vil ingen enda ta for korpsene fra Fana.

– Vi kom på førsteplass med 98 poeng og er norgesmester i første divisjon brass, sier en energisk og overlykkelig Brit Kristin Nordtømme fra Smørås Skolemusikk.

Som tittelforsvarer hadde de litt å leve opp til.

– Det er veldig kjekt! Og vi var jo regjerende norgesmester, så det var viktig å forsvare tittelen. Vi gjorde akkurat det samme nå, som vi gjorde i Bergen i fjor. Nå spilte vi en fantastisk konsert i Fartein Valen i Stavanger kulturhus og så hadde vi en liten pause før festkonserten på kvelden. Og nå er det fest, forteller Nordtømme.

Taktikken for å forbli norgesmestere ser ut til å virke utmerket.

– Øving. Veldig godt samhold i korpset. Mer øving. Og så gjøre hverandre bedre. Så har vi en dirigent som står på, jobber hele tiden og henter frem det beste i alle sammen. Magnus Brandseth er en veldig viktig brikke for at vi har klart å komme så langt opp, sier Nordtømme på telefon til Fanaposten.

Smørås Skolemusikk og dirigent Magnus Brandseth gikk på scenen kvart over fire i dag i Stavanger og spilte “Ascension” av komponist Fredrick Schelderup.

Bergen var hovedstaden for NM i fjor, da flere korps fra Fana og Ytrebygda tronet på pallen. Skjold Skoles Musikkorps og Midtun Skoles Musikkorps tok da gull og sølv i 1. divisjon janitsjar, og Smørås Skolemusikk og Ytrebygda Skolekorps det samme i brass 1. divisjon.

I år har derimot korps-Norge tatt turen til Stavanger og Larvik for å befeste sine posisjoner. I norgesmesterskapet kjempet 66 skolekorps i brass og janitsjar. Brassbandene var samlet i Stavanger og Larvik var stedet for NM skolekorps janitsjar og NM korpsdrill.

Og som ikke det var nok. I tillegg ble Voksen skoles Musikkorps fra Oslo nummer tre i 1. divisjon, med dirigent fra Fana, Petter Langfeldt Carlsen fra Lysefjorden, klarinettist i Operaorkesteret.

Disse kjempet for Fana og Ytrebygda i år:

Janitsjar 1. divisjon: Skjold Skoles Musikkorps og Midtun Skoles Musikkorps.

Brass 1. divisjon: Ytrebygda Skolekorps og Smørås Skolemusikk.

Brass 3. divisjon: Paradis Skolekorps og Kaland Skulemusikklag/Lindås Skulekorps.

Del gjerne dine korpsbilder fra Stavanger og Larvik med emneknagg #Fanaposten på Instagram eller epost til trygve@fanaposten.no

Prest om fullskala julekrybbe: – Lærte ikke om dette på studiet

– Jeg synes at gjeteren er litt for tynnkledd‚ sier kapellan Marte Håberg Ottesen. Hun er nok en gang på vei ned fra loftet i Skjold kirke. Denne...

Sjuåring blant de elleve nye koronasmittede i Bergen

Dagens antall er 14 færre enn ukesnittet.

Gneists første serieseier

Etter 21 år med Norna-Salhus-dominans tok Gneist hjem seieren i kretsserien i friidrett for menn. – Vi er fornøyd med sesongen.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten