fanaposten.no

Dag Inge Ulstein er byråd for finans. Onsdag legger han frem resultatregnskapet.

- Kommunen presenterer stort overskudd

Overskuddet til Bergen kommune for 2016 er så stort at de kunne klart seg uten eiendomsskatten.

Nyheter · Publisert 15:43, 14 feb 2017

Onsdag presenterer byrådet kommunens regnskapstall for 2016. Disse vil vise et stort netto resultat både på drifts- og investeringsregnskapet.

Fanaposten får opplyst fra en godt informerte kilde at kommunen går mye i pluss. Driftsresultatet skal være så stort at kommunen kunne kuttet ut eiendomsskatten og fortsatt hatt rikelig til overs. Årlig får kommunen inn rundt 800 millioner fra bergensere i eiendomsskatt.

Også på investeringsbudsjettet skal det være store summer til overs, noe som henger sammen med at investeringsprosjekter ikke har blitt gjennomført som planlagt i året som gikk.

Driftsbudsjettet for 2016 var på 18,54 milliarder, mens investeringsbudsjettet var på 3,36 milliarder. Hvor mye av pengene kommunen klarte å bruke i 2016 vil bli presentert av byrådet på pressekonferansen som begynner 09:30 onsdag morgen.

Hilde Onarheim (H), leder for finanskomiteen i bystyret, er ikke informert om resultatregnskapet. Hun er ikke så overrasket over signalene om at det går mot et stort pluss.

– Det viser vel først og fremst at Høyre-byrådet i valgåret 2015 hadde god kontroll på økonomien til tross for det opposisjonen sa, med 500 millioner i driftsresultat. Så har det vært flere faktorer som har spilt inn, blant annet at overføringene fra regjeringen har vært høyere ann man forventet, samt høyere skatteinngang. Jeg er glad for at kommunen går godt, men da bør man begynne å se på om man kan gjøre endringer på inntekttsiden, sier Onarheim med klar hentydning til eiendomsskatten.

To boliginnbrudd i helgen

Søndag kveld ble det meldt om et innbrudd i en villa på Hjellestad.

Bybanen stod i morgenrushet

Bybanen hadde tekniske problemer på Fantoft og Hop. Det er nå normal drift igjen.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten