fanaposten.no

Alle anstrengelser til tross, har ikke Bergen Vann funnet noen forklaring på bakteriefunnene. Men fra i dag, tirsdag 22. november, er kokevarselet opphevet. – Vannet er friskmeldt, sier pressekontakt Tore Andersen i Bergen Vann. Foto: Simen Vikøyr

Kokevarselet på Skjold opphevet. Vannet er friskmeldt

Bergen Vann har i dag opphevet kokevarslet for de siste innbyggerne i Skjold-området. Det betyr at hele området nå er friskmeldt.

Nyheter · Publisert 16:42, 22 nov 2022

– Vi kan i dag endelig oppheve kokevarselet for de siste personene i Skjoldområdet. Det betyr at hele området nå er friskmeldt.

Det forteller pressekontakt Tore Andersen i Bergen Vann.

Bergen Vann oppghever kokevarselet på bakgrunn av at de siden 14. november har hatt gode daglige vannprøver fra mellom 11 og 21 steder.

– Det er gjort analyser av store datamengder rundt vannføring og trykk. Vi har også gjennomført fysisk sjekk av installasjoner på ledningsnettet. Det er gjort tiltak der vi tror det potensielt kan ha vært forurensingsfare i spesielle situasjoner. Dette er basert på analyser og fysisk sjekk, sier Andersen i en pressemelding.

Bergen Vann har ikke kunnet påvise en enkelt forurensningskilde, men tror at et sammenfall av flere hendelser er årsak til hendelsen.

– Slike omfattende analyse- og kartleggingsoppgaver tar tid, men vi mener det er langt viktigere å sikre et trygt drikkevann enn å framskynde opphevelse av en kokeanbefaling. I tillegg ble våre analyser og vurderinger forsinket av to vannledningsbrudd som påvirket området, sier Andersen.

Dokumentasjon på at vannkvaliteten er god og at vannet er trygt å drikke vil bli fulgt opp gjennom videre prøvetaking.

Fana skal kose seg i form

Herrelaget til Fana skal spille rekordmange treningskamper før denne sesongen. Dagen etter kampene står sex på treningsplanen.

Tobias Gjesdahl 17 år

Hipp hurra for Tobias Gjesdahl som fyller 17 år den 5. februar. Du er flink, hjelpsom, smart og vi er stolt av deg. Vi gratulerer og gleder oss...

Kunne du tenkt deg denne utsikten?

Fem minutter fra Lagunen, utsikt over Apeltunvatnet, tett på turområde, solceller på taket og 45 kvadratmeter å spille seg på. Kunne du tenkt deg å...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten