fanaposten.no

Lystenningen hos familien Glad Nordahl i Birkelandsbotn er Fanas svar på lysfesten i sentrum. Maribell og pappa Tord Glad Nordahl gleder seg til lystenningen torsdag kveld. Foto: Ståle Melhus

Klart for Fanas svar på lysfesten

Torsdag kveld tennes julelysene som markerer at Maribels juleinnsamling til barneavdelingen på Haukeland er i gang. Men i år holdt strømprisene på å sette en stopper for festen.

Nyheter · Publisert 13:00, 30 nov 2022

– I år var vi nær å måtte avlyse innsamlingen på grunn av høye strømpriser og økte kostnader. Men takket være velvillig støtte fra Fjordkraft, Kiwi som sponser oss med julebrus og pepperkaker og Plantasjen som stiller med pyntegrønt, så kan vi invitere til Maribels juleinnsamling også i år, sier Tord Glad Nordahl.

I Birkelandsbotn 18 A har blitt jobbet med å pynte hus, garasje og hage med alle julelysene som etter hvert har blitt et landemerke i nabolaget.

Torsdag klokken 18.00 er det nok en gang tid for tenning av lysene og offisiell start på juleinnsamlingen til Maribell.

Ville gi bort lekene

Det hele begynte med at datteren Maribell så på TV at barn må feire jul på sykehusets kreftavdeling. Hun syntes synd på barna, og for å glede dem ville hun gi bort lekene sine. Pappa Tord Glad Nordahl fant i stedet ut at de kunne starte en innsamlingsaksjon.

Som tenkt, så gjort. Huset og eiendommen til familien ble dekorert med 30.000 julelys første året, og alle som hadde lyst ble invitert til å delta på julelystenningen og samtidig samle inn penger til gaver til barna. Første året samlet de inn 9 845 kroner.

Tradisjon

For hvert år har det blitt flere lys, og flere innsamlede penger. I 2019 ble nærmere 100.000 julelys tent av fylkesordfører Jon Askeland, og det ble satt en foreløpig innsamlingsrekord på 28.324 kroner.

På grunn av pandemien har det de siste årene har det ikke blitt arrangert lysfest i Birkelandsbotn. I fjor var også stive strømpriser med på å begrense arrangementet. I 2020 ble det likevel samlet inn over 20.000 kroner.

Støttespillere

I år har Maribell gledet seg til at ting skulle være tilbake til normalen, og julelysene igjen kunne tennes. Men høye strømpriser og generell prisøkning gjorde at pappa Tord vurderte å sette på bremsene.

Helt til Fjordkraft sa seg villige til å støtte innsamlingen ved å sponse strømmen. I tillegg kom Kiwi og Plantasjen på banen.

– Vi ble veldig glade når Fjordkraft stilte opp for å sponse strømregningen. Kiwi og Plantasjen stilte også opp, så nå er vi delvis i rute før tenningen i morgen, sier Tord Glad Nordahl.

Vedtektene i Maribell Charity Fund krever at alle pengene som samles inn skal gå uavkortet til formålet. Det vil si at ikke én krone skal gå til administrasjon.

I 2017 så Maribell på TV at barn på kreftavdelingen måtte tilbringe julen på sykehus. Da ville hun gi bort lekene sine. Da startet pappa Tord innsamlingsaksjonen som nå er i gang på tredje året.

Tøffe tider

Foreløpig har det ikke kommet inn én krone til årets innsamlingsaksjon, men Tord håper det vil endre seg når folk blir kjent med aksjonen.

– Vi vurderte jo en stund å avlyse årets aksjon på grunn av høye kostnader. Derfor har vi heller ikke markedsført innsamlingen så mye som vi har gjort tidligere. Vi vet også at det er tøffe tider for mange, men vi håper jo at vi får samlet inn nok penger til å kjøpe fine gaver også i år, sier Tord.

Kjendis-underholdning

De fleste julelysene er på plass, nå gjenstår kun noen få detaljer.

I år kommer vinneren av MGP 2014 Carl Espen Torbjørnsen for å synge under åpningen. I tillegg blir det utdeling av julebrus og pepperkaker. Nå gjenstår det å få folk til å stille opp på lysfesten i Birkelandsbotn.

– Om det kommer 40 så ser det fullt ut, men vi håper jo det kommer over 100 mennesker. Værmeldingen er god, så rammene ser ut til å bli de beste. Nå krysser vi fingrene for at mange vil være med på festen, og ikke minst støtte innsamlingsaksjonen. Alle som har det godt, kan grave litt godt i lommeboken og glede de barna som må tilbringe julen på sykehus, sier Tord Glad Nordahl.

Dersom du ønsker å bidra til innsamlingen til julegaver til barnekreftavdelingen, kan du vippse penger til: 546123.

Du kan også kontakte innsamlingsaksjonen på e-post maribellcharity@gmail.com

Seksbarnsmor åpner bakeri

Zorica (55) vil gi folk østeuropeisk smak av fellesskap og mindre stress. Fredag gjenåpner bakeriutsalg på Nesttun. – Jeg har alltid hatt lyst å...

Serieforfatteren Torill skriver ett kapitel om dagen

Torill Karina Børnes fra Espeland i Blomsterdalen feirer i år 10 årsjubileum som serieforfatter. Jubileet feirer hun med en ny serie fra Fjærland.

Fly mistet all motorkraft over Flesland

Et Widerøe-fly var en kort periode helt uten motorkraft under innflyging til Bergen lufthavn i januar 2020. Det kommer fram i en rapport fra...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten