fanaposten.no

Riksmekler Mats Wilhelm Ruland møtte pressen kl 23 lørdag kveld med oppdatering om meklingen i tarifforhandlingene mellom LO/YS og NHO. Foto: Heiko Junge, NTB

Kan komme løsning i lønnsoppgjøret søndag ettermiddag

Nyheter · Publisert 10:00, 11 apr 2021

LO, YS og NHO har søndag morgen og formiddag ikke kommet i mål med meklingen i lønnsoppgjøret. NTB erfarer at en løsning kan komme søndag ettermiddag.

– Ikke noe nytt enda. Alle møter som normalt på jobb, skrev NHOs Eva-Charlotte Stenset i en SMS til NTB søndag morgen.

– Vet ikke når meklingen avsluttes, lød meldingen fra Stenset videre.

Etter det NTB søndag formiddag erfarer er partene fortsatt et godt stykke unna enighet og at en løsning fort kan komme i ettermiddag. Det samme skriver VG.

– Vi kan ikke kommentere hva som skjer, men vi er her fortsatt, sier LOs Trond Gram til NTB søndag formiddag.

Det er fare for at over 30.000 blir tatt ut i streik dersom partene ikke blir enige i meklingen, som har pågått mer enn ni timer på overtid. Ettersom partene ikke var enige innen klokken 6, får ansatte som kan bli tatt ut i streik beskjed om å møte på jobb som planlagt søndag.

– Det er vanskelig

– Klokka er såpass mye nå at jeg tror ikke det kommer til å skje på morgenkvisten, men vi har avtalt ytterligere møter nå på formiddagen, sa riksmekler Mats Ruland til NRK rett etter klokka 8.

– Stemningen er profesjonell. Det er vanskelig, partene har ikke kommet til enighet ennå, de har sittet i hele natt i møter, og vil sitte i møter utover formiddagen og. Men det er en krevende mekling, fortsetter han.

Ruland kaller seg selv optimist og sier videre at det bør være mulig å finne en løsning på forhandlingene.

LO, YS og NHO har siden fredag klokken 10 sittet i mekling hos Riksmekleren, og den opprinnelige fristen for å bli enige var ved midnatt natt til søndag.

Uenige om lønn og løft for lavtlønte

Årets oppgjør er et såkalt mellomoppgjør, der det kun forhandles om lønn. NHO foreslår en lønnsøkning på 2,2 prosent for å sikre konkurransedyktighet.

Det vil reelt sett være en nedgang i kjøpekraften for norske arbeidere ettersom prisveksten er anslått til 2,8 prosent i år. Derfor krever LO en lønnsøkning på minst 2,8 prosent.

I tillegg krever LO et løft for lavtlønte. Dette blir trolig meklingens avgjørende punkt, ifølge FriFagbevegelse. NHO er imot at det skal gis i det hele tatt og krever at det skal omfatte færre enn tidligere år hvis det skal gis. (©NTB)

Kjørte for fort i Birkelundsbakken – belitet seg ikke

En 60 år gammel mann ble i mai i fjor stoppet av politiet for å kjøre for fort i Birkelundsbakken. Mannen var ikke enig, og saken måtte avgjøres i...

Får ja til skjenking: - Nå blir det «dine-in» på Lagunen kino

Som første kino på Vestlandet får Lagunen kino nå skjenkebevilling. Snart blir det middagsservering til filmen!

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten