fanaposten.no

Helsebyråd Beate Husa. Foto: Trygve Hellestræ, arkiv

Kan bli storstilt vaksinering på Nesttun i februar

2105 personer er nå vaksinert i Bergen, av dem rundt 500 helsepersonell. Kommunen forbereder seg nå på å vaksinere svært mange på kort tid fra midten av februar.

Nyheter · Publisert 12:05, 22 jan 2021

- Vi har bare så vidt begynt, sier helsebyråd Beate Husa under fredagens pressekonferanse der hun informerte om status for vaksineringen i Bergen.

5. januar ble Alvhild Kvalvåg på Søreide sykehjem historisk da hun fikk den første koronavaksinen i Bergen. Snart får beboerne på de første sykehjemmene sin vaksine nummer to. To-tre uker etter at denne dosen er gitt, kan sykehjemmet gå tilbake til en mer normal hverdag når det gjelder besøk.

- Det betyr at vi nærmer oss det tidspunktet der vi kan se de første positive resultatene av vaksineringen. Det gleder meg stort at vi er kommet dit og at vi kan begynne å håpe på bedre tider. Vaksineringen er helt sentral i dette, og jeg håper at byens innbyggere tar vaksinen når det blir deres tur, sier hun.

Nærmer seg storstilt vaksinasjon

Hittil er det kun sykehjemsbeboere og helsepersonell som har fått vaksinen. 1599 beboere og 506 helsepersonell er hittil vaksinert, opplyste byråden.

Neste gruppe som får vaksinen er personer over 85 år, og de første fastlegekontorene vil starte med vaksinering i kommende uke, sa byråden.

I uke fem vil personer mellom 80-84 år få et brev fra kommunen om hvordan de skal forholde seg for å få tatt vaksinen.

- Vi følger de nasjonale prioriteringene og vil informere deg som innbygger direkte når det er din tur å få vaksine, sier Husa.

Her kan du lese kommunens info om koronavaksinen.

Kan bli mange i februar

Hun kunne fortelle at FHI forventer en stor leveranse av AstraZenica -vaksinen i februar. Denne er også kjent som Oxford-vaksinen.

Kommunen forbereder seg derfor på å kunne ta imot svært mange vaksinedoser i februar.

- Dette er tidligere enn ventet. Noen vil kalle det massevaksinering, men vi vil fortsatt ikke være der at det er fritt frem for alle å få vaksine. Det vil fortsatt være en prioriteringsliste, sier hun.

Kommunen lager nå en plan for å fra midten av februar kunne vaskinere en fjerdedel av byens innbyggere på bare to uker. Går det etter planen kan kommunen dermed vaksinere 26.000 folk i risikogruppen og 34.000 personer mellom 60 og 69 år i løpet av de to ukene.

På Nesttun legevakt

Risikogruppene vil få tilbud om vaksinering hos fastlegen, mens den resterende befolkningen mellom 60 og 69 år vil få vaksine på kommunale vaksinesteder.

De planlegger for ett vaksinested i hver bydel.

• I sentrum er Sentralbadet valgt.

• I Åsane er det aktuelt å ta i bruk Åsanehallen.

• Nesttun legevakt ser ut til å bli det valgte vaksinestedet i Fana.

- Øvrige vaksinesteder går vi ut med etterhvert som beslutningene er tatt, men vi er kommet langt i planleggingen. Vi ser særlig på kommunale lokaler, fordi det gjør det langt lettere med infrastruktur og IKT. Vi samarbeider med etat for idrett for å se om det er idrettsanlegg som kan brukes, men prøver så langt som mulig å unngå at aktivitet for barn og unge blir rammet, sier Husa.

Husa sier at vaksinasjonen er den aller viktigste jobben som blir gjort i bysamfunnet det kommende året.

- Jeg tar ikke munnen for full når jeg sier det. Det er gledelig å se at så mange ønsker å bidra i dette arbeidet, sier hun.

Kommunen kartlegger hvilket helsepersonell som kan bidra i vaksineringen. I tillegg søker de etter helsepersonell som kan bidra, og har allerede fått mange søknader.

Debatt: – Eldre sjåfører er ikke barn

For Arbeiderpartiet var det en seier da Stortinget nylig vedtok å fjerne kravet om helseattest for sjåfører over 80 år. Vi prøvde å få dette gjennom...

Disse jentene går til kamp mot utbygging på Kalgane

Utstyrt med munnbind, plakat, penn og papir går jentene fra Skjold skole til kamp mot Lagunens storstilte planer på Kalganehaugen.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten