fanaposten.no

Jorid vant sitt første LS-beger

Fana skytterlag har vært på Landsskytterstevnet på Evje med en stor kontingent denne uka. Mange er alt på hjemvei, men Lina Landmark og Joakim Ullestad skal begge skyte feltfinaler fredag. Jorid Lussand vant sin første LS-pokal

Nyheter · Publisert 13:39, 8 aug 2019

Familien Lussand stiller alene med fire skyttere. Og for den aller yngste i flokken, Jorid, har det vært noen innholdsrike dager langt sør i Setesdalen.

– Jeg har vunnet mitt aller første LS-beger, etter 243 poeng på baneskytingen, forteller hun stolt. Men kanskje enda større var det å havne helt øverst på rekrutt-lista etter minneskytinga. Som er en type innledende skyting før feltrunden.

– Det ble 60 poeng med fem innertreff, forteller en som om kort tid skal opp i 7. klasse på Sædalen skole. Og som debuterte i LS-sammenheng i Stjørdal i fjor.

– Hva som er fint med skyting? Man konkurrerer egentlig bare mot seg selv, og så kan man ligge mye i ro, reklamerer skytteren som har hatt en veldig fin utvikling den siste sesongen.

– Det har også vært en spesiell sommer. Før LS var vi nemlig på familieferie til California, røper hun. På Evje har det gått mye i grilling. Men også en god del trim.

– Jeg har vært med på veldig mange feltrunder. Da er vi medhjelpere til dem som skal i aksjon.

Noe på gang

Pappa Eivind Lussand er en sentral og drivende kraft i Fana skytterlag. Han kan glede seg over veldig god deltagelse på årets LS.

– Vi er 29 skyttere på tur. Det er et gledelig tall. Det er alltid en kamp for å rekruttere ungdommer inn til skytesporten, men det er noe på gang. Vi mangler jo fremdeles de virkelig gode klasse 5-skytterne. Men det er gledelig å se at det er mange på gang i både junior- og eldre rekrutt-klassene. Hos oss er alle velkomne. Vi har både våpen og skytterklær til låns, for dem som vil prøve seg, reklamerer Eivind Lussand.

– Det blir spennende å følge Lina og Joakim pi feltfinalen. Men det er LS og svært tøffe tak. Her er det nok dessverre ikke noe annet enn 12/12 som gjelder.

Knallår for Extra Bønes

Godt hjulpet av julehandelen i desember, går Extra Bønes inn i historiebøkene med tidenes år.

Får et nei til skjenking på Lagunen kino

Dersom byrådet følger fagetatens anbefaling, vil ikke Lagunen Kino få skjenkebevilling. Kinosjefen frykter et fattigere kulturtilbud i bydelene.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten