fanaposten.no

SÅ GLAD: Så glad ble Ulriken Janitsjar da seieren var et faktum. Foto: Norges musikkorpsforbund

Janitsjar-storeslem

Tre av landets fire flinkeste janitsjar-skolekorps kommer fra Fana!

Nyheter · Publisert 15:35, 22 jun 2015

Ulriken janitsjar, som er basert i Sædalen, Nattland, Slettebakken og i Fridalen er landets aller flinkeste janitsjarkorps. Korpset gikk helt til topps med 94 poeng i 1. divisjon under helgens janitsjar-NM.

Dirigent Trond Helland i sier i et intervju med BT at musikantene har lagt ned en enorm innsats før konkurransen. Under NM fremførte verket Wind Sketches av Philip Sparke. 

- De har øvd veldig mye. De er unge, men har et utrolig pågangsmot. Under konkurransen var det et veldig godt samarbeid mellom meg og musikantene, sier dirigenten, som beskriver det som en tøff konkurranse.

- Vi følte vi traff godt, men det var veldig spennende før resultatene kom, sier Helland.

Tre av fire

Mesterskapet i Larvik ble en ren jubelhelg for de lokale korpsene. På tredje plass kom Midtun skoles musikkorps, ledet av Christian Breistein.

Korpset fremførte Alfreed Reeds «El Camino Real».

- Det er bare tre år siden vi spilte i 3. divisjon, så det har vært en bratt kurve oppover for vår del. En 3. plass i NM er vi kjempefornøyde med, sier Breistein til Fanaposten.

Han tror det er én spesiell grunn til at de lokale Fana-korpsene gjør det så bra.

- Vi har veldig gode korps rundt oss. Den interne knivingen hjelper oss til å gjøre hverandre gode. Det er flinke korps på alle kanter, både Ulriken, Midtun, Smørås og Søreide/Sandsli er fantastiske korps. Det er klart dette inspirerer, sier Breistein, som også mener en god foreldregruppe skal ha mye ære.

- Nøkkelen er foreldre som følger opp, og innsatsen til barna gjenspeiler det arbeidet foreldrene legger ned. Vi er kjempeheldige med foreldregruppen, og må også gi ære til fantastisk flinke instruktører, sier han.

Skjold skoles musikkorps har også all grunn til å være fornøyd. Av tolv deltakende korps i 1. divisjon fikk korpset en 4. plass.

Korpsleder Trond Madsen er godt fornøyd med både plasseringen og innsatsen fra Midtun-korpset.

- Det er stas å være i så godt selskap med så gode lokale korps. Vi er veldig fornøyd med resultatet, og det viktigste er at musikantene spilte fantastisk bra og fikk til det de har øvd på. Så er også fjerdeplassen en kjempegod plassering. Dette var en stor opptur, sier han fornøyd.

Les resultatlistene her.

Brass-NM

I helgen har det også vært brass-NM i Stavanger. Her endte det med seier til Tertnes i 1. divisjon, der Smørås skolemusikk sikret seg en fin 4. plass.

Av lokale korps stilte også Søreide og Sandsli skolekorps, Paradis skolekorps og Kaland Skulemusikklag i 3. divisjon.

Paradis skolekorps skriver på sin hjemmeside at det var et tøft valg å reise til NM for den unge gjengen, men at  turen ble kjempegøy.

- Vi fikk gode tilbakemeldinger på hva som var bra og hva som kan bli bedre. Klokken 12.55 satt korpset, letter nervøse, klar på scenen i Stavanger Konserthus i Zetlitz-salen. Paradis skolekorps leverte en flott versjon av Terra Incognito, et stykke spesialtilpasset korpset, av Fredrick Schelderup, under kynding ledelse av Gry V. Impelluso, skriver korpset.

NB: På fredag kan du lese mer om Søreide/Sandsli skolekorps, som stilte med helt egenskrevet musikk under helgens NM.

ØVING: Intens øving ligger bak seieren. Her fra øvingen til fjorårets musikal-oppsetning i kulturhuset. Foto: Kent Roar Nybø

Frykter bowling-sporten vil dø ut

Etter at bowlingen på Sandsli ble stengt, har sporten kun to steder igjen å spille i Bergen; Kokstad og Vannkanten. Men begge steder kommer sporten i...

Dette turtipset er tilgjengelig takket være et testament

I vakre omgivelser innbyr denne beroligende turperlen på en rusletur for refleksjon og ettertanke. Det hele pakket inn i idylliske omgivelser i...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten