fanaposten.no

Etter en legendarisk flott helg på Fanafjorden med isfiske, skøyter og annen moro, er isen nå på retur. – Vi har væromslag, og isen har sluppet land rundt hele fjorden. Det begynner å bli skumlere mange steder, og isen er nok på retur for denne gang, sier kjentmann Svein Solheim. Foto: Svein Solheim

Isen er i ferd med å sprekke opp - advarer mot å gå ut på Fanafjorden

Mildværet er satt inn, og det er begynt å blåse slik at isen er i ferd med å sprekke opp flere steder på Fanafjorden. Nå advarer politi, brannvesen og lokalkjente om at isen er i ferd med å bli utrygg.

Nyheter · Publisert 14:15, 14 feb 2021

I en melding på Twitter advarer Vest politidistrikt folk mot å gå ut på isen på Fanafjorden. Væromslaget har fått isen til å begynne å sprekke opp flere steder.

«Vest politidistrikt@politivest: #Fanafjorden: Oppfordring fra politiet: vi får inne flere telefoner til oss fra bekymrede meldere om at det er mange personer som befinner seg ute på Fanafjorden. Iflg kjentmenn så har isen begynt å sprekke opp og det anbefales å IKKE gå ut på isen.

– Vær forsiktig

Operasjonsleder Steinar Hausvik sier at både politet og brannvesenet har vært ved Fanafjorden, og konstatert at det er mange mennesker ute på isen.

– Vi får ikke gjort så mye med at folk velger å gå på isen. De må bruke sunn fornuft, og vi kan ikke pålegge noen å ikke gå på isen. Nå er det væromslag med store temperaturforandringer, og det kan bidra til at isforholdene endrer seg. Folk må tenke på egen sikkerhet, sier Hausvik til Fanaposten.

- Isen på retur

Kjentmann Svein Solheim som fredag fortalte Fanaposten om de flott isforholdene, var ute på isen også på søndag.

– Vi er ute og koser oss i dag også, men nå er det blitt vesentlig mildere og det er begynt å blåse. Isen er på retur, og bare siden i går har istykkelsen minket med 3-4 centimeter fra undersiden, og isen er i ferd med å mykne. I tillegg har isen sluppet langs land hele veien rundt fordi det blir mer drag i sjøen. Rundt alle holmer og skjær er det nå blitt betydelig mer risikabelt, selv om isen utpå fjorden fremdeles er tykk. Isen er på retur, og det er snart på tide å gi seg for denne gang, sier Svein Solheim.

Minneverdig helg

Han forteller om en vanvittig folkevandring ut på isen lørdag.

– Lørdag var det helt vilt. Helt magisk, og jeg tror det er mange som kommer til å huske lørdagen i all evighet. Det var skøyteløpere og gamle hockeyproffer som lekte seg ute på isen. I dag er vinden kommet, og en del som kiter. I dag håper jeg folk gir seg når det er lyst. De siste dagene har folk holdt det gående til langt ut på natt. Jeg har sett hodelykter og bål på isen, så det er ingen tvil om at folk har kost seg og høstet noen opplevelser vi kan leve lenge på. Nå håper jeg at ingen ryker uti nå som forholdene er i ferd med å endre seg, slik at vi ikke får noen uheldige hendelser etter en helg som har vært legendarisk og vil bli husket lenge, sier Svein Solheim.

Foreslår ingen skolenedleggelser i Fana

Den nye skolebruksplanen legges nå ut på offentlig høring. I planen foreslås det ingen skolenedleggelser.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten