fanaposten.no

Instagram-bilde førte til politiutrykning

Politiet rykket ut til Nordahl Grieg videregående etter en Instagram-post som enkelte opplevde som truende.

Nyheter · Publisert 13:28, 27 nov 2019

Politiet rykket ut til Nordahl Grieg vidergeående onsdag formiddag. Elever hadde da tatt kontakt med skoleledelsen etter å ha sett en Instagram-post som de opplevde som truene.

Assisterende rektor, Anita Jensen Ystebø, forteller at alt baserer seg på en misforståelse.

– Det var noen som har en Instagram-konto som heter NGVMemes. Her ble det lagt ut et bilde av en hvit maske med et varsel om at noe skulle skje klokken 11.45 i dag. Enkelte elever ble urolige og satte dette i sammenheng med skoleskytinger og nyheten om en trussel mot en skole i går, sier hun.

Skolen kontaktet rutinemessig politiet, som rykket ut til skolen. Etter vel en halvtime var misforståelsen oppklart. Da hadde innehaveren av kontoen lagt ut en melding og beklaget at enkelte hadde tolket innholdet som en trussel.

"Vi legger oss helt flat. Vi gjorde en idiotisk tabbe med å overse eventuelle tolkninger. Masken er et symbol for anonymitet, som er en sentral del av det å holde hvem som kontrollerer memebruken mystisk. Vi mente ALDRI å skremme noen. Vi mente ALDRI at dette skulle tolkes som noe negativt" skriver vedkommende.

Skolen la snart ut en melding på Facebook for å bekrefte at alt var en misforståelse.

"Det pågår ingen aksjon ved skolen, alt er basert på en misforståelse. Skolen har ikke mottatt trusler av noe slag. Skoledagen fortsetter som normalt" skriver skolen.

Her er memen som ble lagt ut på Instagram, som fikk flere elever til å reagere. Foto: ngvmemes

- Gården Rå forvandles til en steinrøys

Store deler av gården Rå forvandles til en steinrøys. Det er sårt å se at titalls mål fint landbruksareal er rasert på denne måten. På toppen av det...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten