fanaposten.no

Politiet har ikke klart å få finne frem til videoopptak som viser ulykken i Steinsvikvegen sist tirsdag som kostet to mennesker livet.  – Vi har gjennomført ti vitneavhør, og det gjenstår fremdeles en del avhør. Vi håper å komme i land i løpet av uken med disse, sier Torgils Lutro ved Bergen Sør politistasjon. Foto: Terje Bringsvor Nilsen

Ingen vitner eller video av ulykken

Politiet har ikke klart å finne vitner som har sett dødsulykken tirsdag. – Vi har heller ikke funnet videoopptak fra bilen eller bussen, sier stasjonssjef Torgils Lutro ved Bergen Sør politistasjon.

Nyheter · Publisert 13:08, 22 jun 2020

Dødsulykken på Sørås tirsdag kostet to mennesker livet. Politiets etterforskning går videre, men kortene holdes tett til brystet fordi det fremdeles gjenstår en del vitneavhør.

Vitner avhøres

– Vi har avhørt ti vitner så langt, og håper å komme i mål med de resterende vitneavhørene i løpet av uken. Så langt har vi ikke vitner som har sett selve ulykken, men vi har flere vitner som har sett både bussen og ulykkesbilen før ulykken skjedde, sier Torgils Lutro, Bergen Sør politistasjon som leder etterforskningen.

Leter etter svar

Politiet får bistand til undersøkelser av kjøretøyene. En stund håpet politiet å finne svar på et kamera i bussen som filmet fremover i kjøreretningen. Da videoopptaket ble hentet ut, viste det seg at opptaket stanset sekunder før ulykken inntraff.

– Vi har ikke videoopptak av ulykken, og må sette vår lit til å få svar på andre måter. Vi håper de tekniske undersøkelsene kan gi oss noen flere svar på hva som har skjedd. Vi etterforsker saken med en hypotese om at personbilen har holdt høy fart og kommet over i motsatt kjørebane. Hvor stor fart den har holdt håper vi å finne ut gjennom de tekniske undersøkelsene. Vi har ingen grunn til å tro at bussen har kjørt over fartsgrensen, sier Torgils Lutro.

Han forteller at det rutinemessig er tatt blodprøve av de involverte, og svarene på disse prøvene tar det opp til to uker å svar på prøvene.

Lutro bekrefter overfor BT at politiet aldri fikk avhørt bussjåføren før han døde.

Vegvesenets ulykkesgruppe var på åstedet og gjorde målinger som skal analyseres i jakten på svar.

Bygging av ny brannstasjon i gang

Grunnarbeidene på ny brannstasjon i Fana er i gang.

Flytrafikken: Kraftig økning i antall passasjerer

SAS mer enn doblet sitt antall av reisende i juni, men fortsatt er det 88 prosent færre enn i fjor.

Stoppet vogntog med utslitte dekk

Statens vegvesen delte også ut tre bruksforbud i Grimesvingene.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten